avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperiș casa cu alipire la calcan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperiș casa cu alipire la calcan

Buna ziua.
Pentru o casa cu alipire la calcan cu acoperiș forte degradat și vechi ce soluții legale avem pentru a demara reparația acelui acoperiș?
Vecinii sunt total inabordabili, ei au acoperisul reparat dinaintea de a ne muta noi acolo, bineinteles fara autorizatie, și acoperisul nostru da semne sa cedeze. Exista un cadru legal care ne poate proteja de o eventuala neplăcere uriașă cu acest acoperiș?
Va multumesc anticipat pt răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 20:41, 27 Septembrie 2023
Buna ziua,

Daca acoperisul este pe casa proprietatea dvs., si exista riscul, din cauza degradarii, sa cada sau sa produca vreo paguba vecinilor sau imobilului acestora, atunci sunteti nevoita sa efectuati reparatiile necesare.

Nu este necesar acordul vecinilor pentru aceste reparatii (daca se refera doar la imobilul proprietatea dvs.).
Daca din punct de vedere tehnic este necesar sa folositi temporar imoblilul sau curtea vecinilor pe durata acestor reparatii, atunci trebuie sa cooperati cu ei (ori sa gasiti o alta solutie tehnica).
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
Ana Av. Ranete, Avocat
Va multumesc nespus pt răspuns.

Acoperisul se afla doar pe proprietatea mea și nu necesita sa folosim imobilul sau cartea vecinilor.
Însă pt demararea lucrarilor trebuie depuse documentatie necesarea la o institutie a statului?
Sau trebuie o expertiza care sa aceste stadiul de degradare a acoperisului pt a putea demara lucrurile.?

Va multumesc

Ana Av. Ranete a scris:

Buna ziua,

Daca acoperisul este pe casa proprietatea dvs., si exista riscul, din cauza degradarii, sa cada sau sa produca vreo paguba vecinilor sau imobilului acestora, atunci sunteti nevoita sa efectuati reparatiile necesare.

Nu este necesar acordul vecinilor pentru aceste reparatii (daca se refera doar la imobilul proprietatea dvs.).
Daca din punct de vedere tehnic este necesar sa folositi temporar imoblilul sau curtea vecinilor pe durata acestor reparatii, atunci trebuie sa cooperati cu ei (ori sa gasiti o alta solutie tehnica).

Conform legii Legea nr. 193/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii:
Se pot executa reparatii la acoperis fara autorizatie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)