avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Mama mea are un Testament autentic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Mama mea are un Testament autentic (verificat și ...

Bună ziua,
Mama mea are un Testament autentic (verificat și la Arhivele Naționale)lăsat de bunica ei în anul 1967. Bunica mamei la momentul redactării testamentului era văduvă.
Am fost la primărie și am întrebat ce putem face dar ni s s spus ca Testamentul nu are nici o valoare ca bunica mamei nu deținea nimic și ca totul era trecut pe numele bunicului,deci Testamentul este egal cu zero. Bunica mamei este decedata dar și toți copiii ei în viata nu sunt decât câțiva nepoți. Succesiune nu a fost făcută nici după bunic .
Care ar fi căile legale de parcurs sa vedem cum sta problema .Titlu nu este făcut pe teren, asa verbal ni s a spus dar nu știm exact.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:04, 26 Septembrie 2023
Buna ziua, in functie de ordinea deceselor bunicii si ale bunicului, daca bunicul a decedat primul, fii acestuia si bunica l-au mostenit.Chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunici si fiii lor, nepotii, vin la mostenire rin reprezentare si se vor dezbate toate mostenirile. Desigur daca exista bunuri care pot fi mostenite. Mergeti la un avocat cu toate actele pe care le detineti sau la un notar si va va explica in concret care sunt mostenitorii si cotele succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare pensie decedat ioana_m_s ioana_m_s Buna ziua, Am fost la casa de pensii astazi cu documentele care atesta ca sunt nepotul bunicului meu decedat: certif. de nastere, certif de decese in original, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am un testament autentic, verificat și la arhivele ... Fereastraalbastra Fereastraalbastra Bună ziua,Am un Testament autentic, verificat și la Arhivele naționale, este lăsat de strabunica mea mamei mele.Testamentul este din anul 1967 (Testamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)