avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,Am un Testament autentic, verificat și la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,Am un Testament autentic, verificat și la Arhivele ...

Bună ziua,Am un Testament autentic, verificat și la Arhivele naționale, este lăsat de strabunica mea mamei mele.Testamentul este din anul 1967 (Testamentul nu a fost revocat,atacat),la momentul scrierii Testamentului strabunica era vaduva.. Nu s a făcut succesiunea după strabunic,nu este titlu de proprietate pe respectivele proprietăți,din câte ni s a spus la primărie .Dar problema este ca ni s a spus ca strabunica nu avea nimic pe numele ei ,adică Testamentul n u este valabil adică ea nu moștenește nimic de pe urma soțului .
Este adevărat sau din cauza ca altcineva ar deține terenul ilegal cauta sa ne ducă în eroare,doresc sa știu,corect și legal cum stau lucrurile.(Copiii străbunicii sunt toți decedați,exista doar câțiva nepoti)
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 17:21, 27 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un testament nu se încheie pentru bunuri viitoare, ci pentru bunurile aflate în proprietatea testatorului la momentul semnării testamentului. Dacă nu s-a făcut succesiunea după străbunic, atunci străbunica nu are nimic din partea soțului. În plus, e problema lipsei titlurilor de proprietate. Practic, dacă se știe cu certitudine că terenurile cu pricina au aparținut străbunicului, trebuie reconstituite titlurile de proprietate, această procedură nefiind simplă. Apoi, după ce se obțin titlurile trebuie dezbătută succesiunea după străbunic, respectiv străbunică. În opinia mea, testamentul nu are nicio valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mama mea are un testament autentic (verificat și ... Fereastraalbastra Fereastraalbastra Bună ziua, Mama mea are un Testament autentic (verificat și la Arhivele Naționale)lăsat de bunica ei în anul 1967. Bunica mamei la momentul redactării ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Succesiuni si mosteniri... Balanta59 Balanta59 Scuze, am uitat sa subliniez ca cea de-a doua sotie nu are nici un mostenitor direct ci numai nepoti de la sora. Multumesc Buna ziua, Am un ... (vezi toată discuția)