avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incasare Pensie decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incasare Pensie decedat

Buna ziua, Am fost la casa de pensii astazi cu documentele care atesta ca sunt nepotul bunicului meu decedat: certif. de nastere, certif de decese in original, etc. , si mi s-a solicitat certificat de mostenitor din care sa rezulte ca eu pot incasa pensia cuvenita acestuia pe ultima luna. Mentionez ca bunicul era vaduv, iar unicul copil- mama mea - a decedat. De asemenea, inteleg ca in certif de mostenitor nu se dezbate la masa succesorala si pensia. In aceste conditii, nu inteleg ce document mai pot depune din care sa rezulte ca eu sunt nepotul acestuia. Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns? multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:38, 11 Octombrie 2018
Ba tocmai asta înseamnă.
Sa dezbateti succesiunea după bunic, pentru suma respectiva.
Dacă mama dvs a decedat înaintea bunicului, la succesiune veniti direct dvs, in calitate de nepot de fiica predecedata.
Dacă mama dvs a decedat după bunic, aceasta îl va moșteni, și veti avea de dezbătut și moștenirea mamei.
Certificatul de moștenitor se obține in urma dezbaterii moștenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
dezbatere mostenire dupa mama decedata marina-maria marina-maria Buna ziua, Sotul meu are un frate plecat in Spania, iar de curand s-a hotarat dezbaterea mostenirii dupa mama, aceasta fiind decedata. Acum multi ani ei ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)