avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire dupa mama decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire dupa mama decedata

Buna ziua,
Sotul meu are un frate plecat in Spania, iar de curand s-a hotarat dezbaterea mostenirii dupa mama, aceasta fiind decedata. Acum multi ani ei s-au inteles ca fratele sa-i lase partea lui sotului. Ce document trebuie sa trimita fratele din Spania, ce anume trebuie precizat in acest document pentru a fi valabil la noi in tara si cata valabilitate are ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marina-maria , utilizator 20:27, 3 Ianuarie 2013
Poate da o declaratie de renuntare la succesiune la unul din consulatele Romaniei din Spania, costa 45 de euro.
Acesta este modelul:

D E C L A R A Ţ I E
de renunţare la succesiune

Subsemnatul/a____________________________________________________, născut/ă
la data de______________, în__________________________________________,
domiciliat/ă în ______________________________________________________,
posesor/posesoare al/a paşaportului/actului de identitate seria _______,nr.________,emis de _______________________________, la data de___________________,având codul numeric personal ____________________, moştenitor legal, în calitate de(fiu,nepot) al defunctului/ei_____________________, decedat/ă la data de ___________________, conform certificatului de deces seria________________, nr. _______________, eliberat la data de _________________,de__________________,cu ultimul domiciliu în___________
__________________________________________________________________,

Declar că renunţ în mod expres, în conformitate cu prevederile art.1100 cod civil coroborate cu cele ale art.1120 Cod civil la succesiunea defunctului asupra căreia nu am făcut nici un fel de acceptare şi faţă de care înţeleg să rămân străin. Urmează ca numărul şi calitatea moştenitorilor, precum şi masa succesorală să fie stabilite în cursul dezbaterilor succesorale.

Prezenta declaraţie urmează a fi înregistrată în registrul special pentru renunţări la succesiune.
Dau prezenta declaraţie pentru a servi la soluţionarea dosarului succesoral cu privire la defunctul
____________________________.

Redactată astăzi_____________________, la Ambasada/Consulatul General al României la _______________________, în _____exemplare, din care _____exemplare s-au eliberat părţilor.
Sunt de acord cu prelucrarea datelor prezentate în conformitate cu Legea 677/2001.

Semnătura____________________

Urmează încheierea de autentificare, pe verso.

Sa aiba grija sa fie mentionate aceste articole din Noul Cod Civil pentru ca in modelul Anexei 21 care se gaseste pe site-ul MAE e trecut art. 700. Poate au modificat, poate nu - e bine ca fratele sa mearga cu acest model.

Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
Cand a decedat mama fratilor? Tatal acestora mai este in viata?!

Manu e foarte important data decesului, daca mama a decedat inainte de NCC se aplica VCC.....daca nu se mai afla in termenul de optiune.....
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
ContSters250994, utilizator
Ai dreptate, eu doar am vrut sa ii spun ca are posibilitatea sa dea acea declaratie in Spania - nu e nevoie sa vina in Romania.

Daca e raspuns inutil (sau chiar derutant) rog colegii sa imi stearga mesajul, multumesc.
Manu raspunsul nu este inutil....este un model de declaratie de renuntare pe NCC. Vom vedea dupa raspunsul userului daca se aplica sau nu la speta de fata.:)
Mama fratilor a decedat pe 31 decembrie 1995, dar mostenirea revine de pe parintii mamei (bunicii sotului), acestia figurand ca si proprietari, iar bunicul a decedat in 20 martie 1996 si bunica in 10 februarie 2000 Din cate stim, tatal fratilor este si el decedat (s-a primit un certificat de deces pe numele lui la primarie ).

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)