avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost in somaj pana acum 8 luni (feb. 2023) cand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost in somaj pana acum 8 luni (feb. 2023) cand m-am angajat. ...

Am fost in somaj pana acum 8 luni (feb. 2023) cand m-am angajat. (SC A)
Acum (sept. 2023) schimb job-ul. (SC B)
La sc B am o perioada de proba, bineinteles.
1. Ce se intampla daca intru (sper sa nu fie cazul) in concediu medical ? Se suspenda CIM, inteleg. Ma pot da afara in timp ce eu sunt in CM? Dar daca revin din CM ?
2. In caz ca ma dau afara (putin probabil) pot intra in somaj ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 19:49, 26 Septembrie 2023
1. Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii , cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
La revenirea din c.m. , se poate inceta c.i.m.

2. Somajul depinde de mai multi factori , si anume:
- temeiul incetarii c.i.m.;
- stagiu de cotizare.

detalii somaj
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj mihai dumitru mihai dumitru daca sunt in timpul concediului medical pot fi dat in somaj? (vezi toată discuția)
Relatii de munca. Marinescu Lucian Marinescu Lucian Un angajat are doua contracte de munca la doua societati diferite. La o societate de cateva saptamani prezinta periodic concediu medical. La cealalalta se ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Mesesan Mesesan As dori sa stiu daca pot desface un contract individual de munca pe perioada determinata, daca persoana a prezentat certificat medical- cod 14, concediu ... (vezi toată discuția)