Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul moștenirii prin testament a unei sume de bani în Franța dacă eu sunt în România?
trimite notarul de acolo testamentul care se traduce și cu el se merge la bancă în România și apoi sunt transferați banii în contul meu sau trebuie să merg eu în Franța pentru asta? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Sa nu fiti victima schemei cu testamentul care se practica,escrocii va aleg ca
pretinsa moștenitoare,va trimit o hârtie colorata și apoi va cer bani pt taxe notariale,datele contului etc.Daca nu ați fost vreodata in Franța,dacă nu cunoașteți persoana care v ar lasă bunurile respective atunci e teapa și sunteți o victima sigura dacă chiar va imaginați ca cineva necunoscut va lasă ceva..Dacă chiar e ceva serios,aveți rude cunoașteți persoana atunci discutați cu un av care profesează în Franța pt a afla exact procedura în mod normal ar trebui mers acolo..
ibn
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Si eu am primit o "mostenire" substantiala, dar din Turcia. Conversez cu el pe mail de o luna, si acum vrea sa achit taxe avocatiale trimitandu-i banii in cont. L-am tot amanat sub diverse pretexte ca sa-l fac sa tasteze si sa-si ocupe timpul. Curand am sa-i spun sa cante la alta masa ca de la mine nu primeste nimic. Nimeni nu primeste bani de la persoane cu potrivire de nume dar necunoscute.