avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cine poate sa ma ajute in urmatoarea speta. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cine poate sa ma ajute in urmatoarea speta. Am de ...

Buna ziua,
Cine poate sa ma ajute in urmatoarea speta.
Am de primit o mostenire din Franta. Ce taxe eu ca cetatean roman trebyie sa platesc , pe langa onorariul notarului de acolo din Franta. Aici la noi nu stiu daca trebuie platit impozit sau alte taxe?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nicoleta.florescu , utilizator 16:34, 10 Aprilie 2023
Vedeți sa nu fie o teapa în genul celor care se practica de ani buni.Daca cunoașteți persoana care v a lăsat mostenirea atunci e ok, dacă e mostenire venița din cer de la cineva necunoscut atunci e TEAPA 100%,escrocii va ciupesc banii pt pretinse taxe notariale etc.
Buna ziua,
Multumesc, nu este teapa este vorba de tatal meu care s-a recasatorit in Franta de cand eu aveam 5 ani iar in prezent cca 40 ani). Mai am 2 surori vitrege insa nu stiu in ce masura am de platot taxe in Romania. Trebuie sa anunt undeva de mostenirea primita? cum platesc taxele ? o declar undeva? multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cammelia27 cammelia27 Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul moștenirii prin testament a unei sume de bani în Franța dacă eu sunt în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea ... VioletaGH VioletaGH Buna ziua, As dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea unui act de donatie. Am primit o \"mostenire\" din Franta si as dori sa verific validitatea ... (vezi toată discuția)
Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană cine plătește cheltuielile donatorul dau cel care primește banii (vezi toată discuția)