Buna ziua,
As dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea unui act de donatie. Am primit o "mostenire" din Franta si as dori sa verific validitatea acestui lucru ca sa nu fie o scamatorie. Daca m ati putea ajuta cu un format al unui act de acest tip, am cautat dar nu am gasit pe internet. Am primit mesajul pe facebook cum ca cineva si ar dori sa imi doneze proprietate, bunuri si un caine.
Sunteți probabil victima unei înșelăciuni,în curând o să vă ceară câteva sute de euro sau mai mult pt taxe notariala sau alte cheltuieli.Daca cunoașteți persoana poate exista un gram de credibilitate dar dacă nu o cunoașteți cum va puteti imagina ca un necunoscut v a ales pe dvs.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
daca nu cunoasteti personal acea persoana, pe ce criterii v-a ales sa va doneze ?
donatiile de imobile de ex, se incheie doar la notar, contracte autentificate deci, acolo, in fata notarului, donatorul doneaza prin contract, si donatarul accepta, tot acolo se plateste onorarului notarului.
fiscul nu are treaba cu asta.
apoi, donatia se incheie intre vii, mostenirea presupune ca un actual decedat sa va fi lasat ceva prin testament cand era in viata, asta nu se intampla fara sa fi avut o tangenta cu decedatul candva.
mai departe, concluzia o trageti dvs.