avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As dori sa stiu si eu cum pot verifica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea ...

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea unui act de donatie. Am primit o "mostenire" din Franta si as dori sa verific validitatea acestui lucru ca sa nu fie o scamatorie. Daca m ati putea ajuta cu un format al unui act de acest tip, am cautat dar nu am gasit pe internet. Am primit mesajul pe facebook cum ca cineva si ar dori sa imi doneze proprietate, bunuri si un caine.


Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
VioletaGH, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 7 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca actul de donatie a fost autentificat la un notariat, cautati sa luati legatura cu acel notariat.

de regula sunt inselatorii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteți probabil victima unei înșelăciuni,în curând o să vă ceară câteva sute de euro sau mai mult pt taxe notariala sau alte cheltuieli.Daca cunoașteți persoana poate exista un gram de credibilitate dar dacă nu o cunoașteți cum va puteti imagina ca un necunoscut v a ales pe dvs.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
da, mi a cerut 600 de euro taxe pentru inregistrarea la fisc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Țeapă 100% va bateti joc de munca dvs daca picati în plasa lor.Bine ca macar ati intrebat aici altfel plangeati după bani...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu cunoasteti personal acea persoana, pe ce criterii v-a ales sa va doneze ?
donatiile de imobile de ex, se incheie doar la notar, contracte autentificate deci, acolo, in fata notarului, donatorul doneaza prin contract, si donatarul accepta, tot acolo se plateste onorarului notarului.
fiscul nu are treaba cu asta.
apoi, donatia se incheie intre vii, mostenirea presupune ca un actual decedat sa va fi lasat ceva prin testament cand era in viata, asta nu se intampla fara sa fi avut o tangenta cu decedatul candva.
mai departe, concluzia o trageti dvs.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană cine plătește cheltuielile donatorul dau cel care primește banii (vezi toată discuția)
Certificat de moctenitor caradis caradis Buna ziua. Se poate face un cetificat de mostenitor urmat de un contract de vanzare -cumparare , care are la baza un ACT DE DONATIE in care scrie faorte clar ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un act de donație? beneficiarii au declarat la notar că sunt doi, nu trei frați, iar acum am vrea să ne recuperăm partea AnaMariaMitr AnaMariaMitr Buna seara. În speța următoare sunt implicați 3 moștenitori, adică sunt 3 frați care. Mama mea este una din cei 3 frați. Ideea este ca am vrea ca actul ... (vezi toată discuția)