avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Vin cu urmatoarea problema. Parintii mei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Vin cu urmatoarea problema. Parintii mei detin amandoi ...

Buna ziua. Vin cu urmatoarea problema. Parintii mei detin amandoi cate 50% din apartamentul in care locuim. Pe acest apartament are si bunica mea dreptul la uzulfruct, dar ea nu mai locuieste cu noi. Mama mea vrea sa divorteze de tatal meu iar acesta nu este de acord. Daca divortul se intampla la o instanta, iar partajul este hotarat de instanta ( 50% mama mea, 50% tatal meu ), ce se intampla cu uzulfruct al bunicii mele ?
Cel mai recent răspuns: Andrei231111 , utilizator 18:07, 27 Septembrie 2023
Rămâne. Soții partajează ceea ce au (și ei au doar nuda proprietate) nu și un drept (uzufruct) care aparține altei persoane (în speță, bunica).
Și ar mai fi bine de știut că uzufructul se stinge prin neuz, dar sunt necesari 10 ani de neuz.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
romascanu, moderator
Daca uzufruct ramane pe apartament, atunci sa inteleg ca apartamentul dupa ce o sa fie pus de executorul judecatoresc la licitiatie, n-o sa fie cumparat deoarece nimeni nu doresti un apartament pe care este uzufruct. Mai exista vreo solutie in acest caz ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager lore23 lore23 Buna.As avea si eu o intrebare.acum cativa ani,mama mea a cumparat un apartament ,in care suntem trecuti ca si cumparatori eu si sora mea (minora) si ea are ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Bunicii mei au incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, un imobil situat la tara, cu mine, nepoata lor de fiu, care ... (vezi toată discuția)