avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună! Am o întrebare puțin mai neobișnuita.Pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună! Am o întrebare puțin mai neobișnuita.Pe durata pandemiei ...

Bună!
Am o întrebare puțin mai neobișnuita.Pe durata pandemiei am fost destul de vocal împotriva abuzurilor și a așa zilelor măsuri .. Vă aduceți aminte de suspendarea drepturilor omului ,oameni hăituiți pentru postări pe Facebook sau pentru că se jucau cu nepoții in fața blocului ..Tot atunci s-au întâmplat și multe chestii ciudate cu telefonul/telefoanele mele.Banuiesc că telefoanele mele au fost ascultate in mod abuziv..Pot forța compania să îmi ofere date în legătură cu acest lucru?Daca au existat cereri în acest sens?Și daca da cum pot proceda? Mă gândesc că nu pot pur și simplu face o cerere ..Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:58, 5 Octombrie 2023
Bună seara! E posibil sa va faceți griji degeaba. Dacă ați fi avut telefonul ascultat în cadrul unui dosar penal, cel târziu la finalizarea anchetei ati fi primit o notificare cu primire la acest aspect. Dacă a fost urmărit de serviciul de informații (deși e f puțin probabil pentru ca activitatea dumneavoastră nu se încadrează pe vreun motiv de siguranță națională) nu veți afla niciodată. Compania de telefonie nu este notificată când este ascultat un telefon, sistemul permițând accesarea fără a fi condiționat de o acceptare din partea operatorului de comunicații. De asemenea sistemul de interceptare nu interacționează cu aparatul dumneavoastră ci cu rețeaua de telefonie și nu produce perturbări de funcționare. Singura posibilitate legală , este sa va adresați cu o cerere către SRI, ei o sa o respingă și apoi urmați calea contenciosului administrativ în instanță. Șansele sa obțineți o confirmare sunt 0 (zero). Veți cheltui timp și bani degeaba. Părerea mea este aceea ca vă faceți griji degeaba.
Wow ..Daca așa stau lucrurile înseamnă că drepturile cetățenilor sunt grav incalcate in România.
.Prin urmare,nu exista nicio metoda de criptare a apelurile telefonice astfel încât acestea pot fi ascultate oricând se dorește ,fara permisiunea operatorilor de telefonie.Eu știam că există o procedura legală prin care i se cere operatorului sa ofere accesul la aceste conversații.Asa stau lucrurile și cu Facebookul și cu alte rețele de socializare.Trebuie formulată o cerere in acest sens.
Sa înțeleg că doar invocând motivul siguranței naționale,in Romania,SRIul are acces la toate convorbirile fara vreun acord din partea operatorilor și fără o motivare in instanță?Asta ar însemna că trăim într-adevăr într-un stat în stat ,pentru că aceștia pot afirma orice și nimeni nu îi poate aduce in fața justiției.Nu fiți totuși atât de sigur cu siguranță națională pentru că îmi amintesc cum erau pericol pentru siguranța națională cei care postau știri false pe Facebook.Imi amintesc cum erau urmăriți de poliție pentru a fi arestați .In același mod toată activitatea mea in mediul virtual a reprezentat ,un pericol national după aceste criterii și după spusele dv ar fi fost de ajuns pentru că datele mele și conversațiile mele sa fie ascultate... Îngrijoratoare democrația din România.
Va mulțumesc pentru răspuns.
SRI sau orice altă organizatie cu atribuții și competențe in acest domeniu, nu poate face acest lucru ( urmări, intercepta etc) fără un mandat dat de un judecător. Pentru mandatele de siguranță natională, cererea se trimite la Inalta Curte de Casație si Justiție. Nu e asa cum credeti dumneavoastră, sau după bunul plac al unora.
Ascultate cu mandat=legal.

Ascultate fara mandat=ilegal.

Ascultarea semnalului de telefonie mobila nu lasa absolut niciun fel de urme, de aceea nu va puteti da singur seama daca mobilul dvs. este ascultat. Este pur si simplu vorba de stocarea pe un anumit suport de date al semnalului digital care trecea prin serverele providerului de telefonie mobila. Aceasta stocare nu schimba absolut nimic din semnalul digital transmis, deci nu exista nicio modalitate de a va da singur seama daca semnalul digital este sau nu ascultat de SRI.

Si este de remarcat ca simpla supraveghere informativa, care nu a detectat nicio fapta penala comisa de dvs., nu reprezinta incalcarea drepturilor omului, deoarece SRI-ul nu va trimite in justitie bazat pe acuzatii inchipuite (false). Deci daca ati fost ascultat de SRI si a reiesit ca sunteti nevinovat, nu este o incalcare a drepturilor omului.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascultarea convorbirilor telefonice - legalitate iulianapaduret iulianapaduret Buna seara! As vrea sa stiu daca ascultarea convorbirilor telefonice este legala. Daca nu, cui ne adresam si care ar fi pedeapsa? Mai explicit, simt ca cineva ... (vezi toată discuția)
Interceptari de (tele)comunicatii ilegale cotyaliaseu cotyaliaseu exista cumva un alt model de cerere(inafara de cererea pentru exercitarea dreptului de acces)sau de plangere, prin care se poate afla cum si de ce ne sunt ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)