avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație acomodare adoptie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație acomodare adoptie

Buna ziua, poate sa ma lamureasca cineva ce doreste sa spuna textul de mai jos? Daca ultimele 12 luni sunt nelucrate se face media din anul precedent? "Indemnizația lunară este în cuantum 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei emiterii hotărârii judecătorești de încredințare în vederea adopției"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 27 Septembrie 2023
Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei emiterii hotărârii judecătorești de încredințare în vederea adopției.

Perioada de 12 luni prevăzută de lege în care se realizează veniturile pe baza cărora se stabilește cuantumul indemnizației de acomodare se stabilește după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condițiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului s-a produs cu întreruperi..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am inteles ca din martie 2021 se schimba modul de calcul ... Luță Dalia Luță Dalia Buna ziua.Am inteles ca din martie 2021 se schimba modul de calcul a indemnizatiei pentru concediu de acomodare in vederea adoptiei.O persoana care are ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizației in concediu de acomodare se face luând ... LaraS LaraS Calculul indemnizației in concediu de acomodare se face luând in calcul toate veniturile avute in perioada menționata in lege sau doar pentru norma de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. am adus-o ... MargoDrag MargoDrag Bună ziua! Anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. Am adus-o acasă la sfârșitul lunii august și din septembrie am intrat în concediu de acomodare ... (vezi toată discuția)