avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala, prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala, prescriptie

V-as ruga sa ma lamuriti cu privire la situatia unei amenzi penale, recunoscuta de judecatoria din Ro la data de 14.07.2023, ramasa definitiva prin hot.23.10.208 in Polonia. S-a primit somatie de plata de la ANAF si as dori sa stiu daca se poate contesta in baza prescriptiei intrucat din anul 2018 si pana in prezent cazierul este curat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:05, 5 Octombrie 2023
Dupa cate stiu, amenzile penale nu se prescriu (nu cunosc dreptul polonez). Se putea prescrie raspunderea penala, dar deoarece acest lucru nu s-a intamplat inainte de ramanerea defintiva a amenzii penale, sunteti in continuare obligat sa platiti amenda penala.

Deci nu e ca-n drept civil, in care datoriile se prescriu in trei ani sau mai stiu eu cati ani.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presciere amenzi contraventionale okremus okremus Trebuie sa recunosc ca n-am fost prea cuminte in anul 2004.Am adunat 26 amenzi contraventionale(de circulatie)..Intrebarea mea e : daca si cand se prescriu ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda rutiera din 2014 descoperita in 2023 Alexp_ Alexp_ Buna ziua! Am fost instiintat azi (20.03.2023) de la taxe si impozite de o amenda din aprilie 2014 ca am traversat nergulamentar strada, ca vor trimite ... (vezi toată discuția)