avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera din 2014 descoperita in 2023
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera din 2014 descoperita in 2023

Buna ziua!

Am fost instiintat azi (20.03.2023) de la taxe si impozite de o amenda din aprilie 2014 ca am traversat nergulamentar strada, ca vor trimite amenda la ANAF. Prin 2017, am vrut sa o platesc, dar mi-au spus la taxe si impozite ca nu exista nicio amenda. Peste tot unde citesc, gasesc ca amenda se prescrie dupa 5 ani de la eveniment.

Ce sa fac? Sa o platesc la taxe si impozite? Sau sa astept somatia de ANAF (ma gandesc ca poate o prescrie ANAFul)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:04, 21 Martie 2023
Termenul de prescriptie poate fi dispus numai de catre instanta de judecata-la cererea partii interesate
Daca nu contestați pe prescripție o sa fiți bun de plată.

București 2023
Multumesc pentru raspuns. Sa fac solicitare acum sau sa astept somatia de la ANAF?
Încercați sa faceți o cerere de ștergere a amenzii la ANAF dar dacă va executa silit trebuie sa contestați la instanță.

Eu am făcut ceva asemănător pentru un client cu foarte multe amenzi și s-a rezolvat.
Era o suma adunata de peste 10 000 lei.
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda garda financiara persoana fizica peperomania@yahoo.com peperomania@yahoo.com pt ca asa erau vremurile in 2006 am primit o amenda de 20 000 de lei(ron),mi-a respins instanta contestatia. cu noile regui nu mai pot plati impozitele ... (vezi toată discuția)
Amenzi auto ContSters240392 ContSters240392 Buna ziua am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Azi am primit o somatie,titlu executoriu am amenzi auto din 2007 perioada in care am fost si ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda ndan57 ndan57 Buna ziua, in cat timp se anuleaza, prescrie o amenda data de primarie ptr. reabilitare termina exterior apartament fara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)