avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa socială elevi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa socială elevi

Buna ziua, legat de bursă socială familie monoparentala de exemplu tatăl și copilul stabilit domiciliul la tatăl copilului cu sentința judecătorească iar tatăl sta in concubinaj cu o alta persoana ,copilul nu are dreptul la bursă socială monoparentala?
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
claudiaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariaTm43 , utilizator 14:13, 28 Ianuarie 2024
Poate ne dati detalii mai multe despre nelamurirea dvs.
Tatăl are stabilit domiciliul copilul la el în urma divorțului prin sentința judecătorească , a depus dosarul la școală pt bursă socială monoparentala dar tatăl sta in concubinaj cu o alta persoana, iar ieri i s-a spus sa își retragă dosarul pt că nu are dreptul la bursă socială monoparentala deoarece ei știu că stă în concubinaj cu o alta persoana! Se ia în considerare aceea persoană având în vedere că nu este căsătorită cu tatăl copilului?

Cornel Vasile a scris:

Poate ne dati detalii mai multe despre nelamurirea dvs.

Legislatia prevede doar ca singura conditie este ca acel copil care primeste Bursa monoparentala trebuie sa aiba parintii divortati (sau unul dintre parinti decedat/disparut/arestat plus celelalte situatii mentionate in lege) si sa aiba, evident, domiciliul incredintat la parintele care depune cererea.

Ce înseamnă familie monoparentală și persoană singură din familia monoparentală
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
As vrea sa știu dacă am 2 copii ,am divorțat de tatăl copiilor ,i-ar copii sunt la mama ,care are custodie exclusiva (tatăl nu e capabil sa ii crească,nu a dat pensie ,nu s-a prezentat etc),iar mama s-a recăsătorit cu alt bărbat, copii se includ la familie monopatentata?Care sunt veniturile care întra în discuție?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie monoparentala gaby76 gaby76 este considerat sau nu un copil ca \"provine din familie monoparentala\", daca acel copil: - a locuit / locuieste permanent doar cu mama, tatal locuieste in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este ... Bella2010 Bella2010 Buna ziua.In legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este o mama divortata dar locuieste impreuna cu concubinul si atunci se acorda aceasta bursa? (vezi toată discuția)
Buna seara! as avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului ... Tudor2008 Tudor2008 Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale ... (vezi toată discuția)