avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce se intampla cu leasingul in cazul suspendarii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce se intampla cu leasingul in cazul suspendarii activitatii firmei

Buna ziua,
avand in vedere noile prevederi fiscale ref. la microintreprinderi voi fi nevoita sa suspend activitatatea firmei, de care oricum am tras cu greu in anul ce a trecut.
Ce se intampla cu leasingul pe masina achizitionata pe firma si pentru care mai am
4 ani de plata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 14:27, 30 Ianuarie 2010
Trebuie sa respectati contractul de leasing.El nu influenteaza suspendarea pt ca este o cheltuiala a firmei.Pe perioada suspendarii nu aveti voie sa realizati venituri.
si desigur faptul ca acea cheltuiala nu genereaza venituri impozabile ea devine una nedeductibila.
Prin urmare se vor irnegistra aceleasi inregistrari contabile numai ca la calculul profitului fiscal cheltuielile aferente perioadei de suspendare vor fi nedeductibile.
nu puteti suspenda activitatea firmei la registrul comertului daca aveti contract de leasing in derulare.
am o rugaminte danke, intrucat nu stiam de vreo reglementare in acest sens, poti te rog sa-mi dai un cadru legal?

Mi-ar prinde bine pe viitor...
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
Cosmin Antohe, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 Neiyre Neiyre Am un SRL suspendat din 1 oct 2009. Acum am aflat ca pentru depunerea declaratiei 101 este necesara certificarea de catre un consilier fiscal. Cum se leaga ... (vezi toată discuția)
Control fiscal iuli-ana iuli-ana am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond. s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de ... (vezi toată discuția)
Impozitarea minusului rezultat din reevaluare imobil olimpia63 olimpia63 vreau sa stiu daca in urma reevaluarii unui imobil valoarea acestuia a scazut, minusul inregistrat in contabilitatea firmei se impoziteaza? (vezi toată discuția)