avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligata la plata fondului de reparatii ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligata la plata fondului de reparatii ?

Buna ziua! Vroiam sa stiu daca sunt obligata la plata fondului de reparatii care am vazut ca e diferita de la luna la luna cu toate ca nu locuieste nimeni si sunt cu plata intretinerii la zi. Precizez ca platesc si femeia de servici si di aprilie 2019 pina in august 2023 si salubritatea ! Nu imi raspunde niciodata la telefon contabilul iar seful blocului imi ride in nas . Ce am de facut? Multumesc anticipat

Eu am observat ca e diferit de la o luna la alta, nu locuieste nimeni in acel apartament persoane la intretinere dar platesc si salubritatea , fondul de rulmenti si femeia de servici! Sunt obligata la aceste plati? Multumesc anticipat si adaug ca nu se poate vorbi nici cu seful blocului nici cu contabilul
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
latka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorina67Raz , utilizator 11:09, 1 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da sunteti obligata sa platiti aceste plati.
Nu trebuie sa platiti cheltuielile legate de numarul de persoane daca nu locuieste nimeni adica salubritatea(gunoiul).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legea nr 196/2018
Art.71
(2) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune. Comitetul executiv fundamentează şi prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparaţii, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.

Fondul de reparaţii este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creşterea calităţii ambiental arhitecturale a construcţiilor, precum şi pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune.

(3) Sumele încasate pentru constituirea fondului de reparaţii se depun, în conformitate cu prevederile prezentei legi, în contul asociaţiei de proprietari prevăzut la art.20 alin.(1).

(4) Pentru încasarea fondului de reparaţii, administratorul eliberează chitanţă nominală separată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
ynocentta, utilizator

ynocentta a scris:

legea nr 196/2018
Art.71
(2) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune. Comitetul executiv fundamentează şi prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparaţii, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari.

Fondul de reparaţii este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creşterea calităţii ambiental arhitecturale a construcţiilor, precum şi pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune.

(3) Sumele încasate pentru constituirea fondului de reparaţii se depun, în conformitate cu prevederile prezentei legi, în contul asociaţiei de proprietari prevăzut la art.20 alin.(1).

(4) Pentru încasarea fondului de reparaţii, administratorul eliberează chitanţă nominală separată.

Buna ziua, mie nu mi s-a eliberat niciodata chitanta separata și am observat ca acest fond de reparatii difera de la luna la luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament nelocuit felys felys Buna seara. As avea si eu o intrebare legata de cheltuielile de bloc. Am mostenit un apartament in anul 2013 prin decesul parintilor. De la aceea data nu a mai ... (vezi toată discuția)
Problema restantier bloc Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)