avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am și eu o problemă, dacă mă puteți sfătui: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am și eu o problemă, dacă mă puteți sfătui: locuiesc într-o ...

Am și eu o problemă, dacă mă puteți sfătui:
locuiesc într-o casă construită după inundațiile din 1970. Pe atunci casele nu aveau gard in spate spre vecini, pentru că erau rude. Între timp, casele s-au vândut la terți. Acum vecinul din spate mi-a blocat un gemuleț de aerisire (de 30x30 centimetri) pe motiv că văd la el în curte. Ce spune legea in acest caz? Pot să-i cer să respecte cei 060m și să mi fac gard?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 1 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gard veti construi cu autorizatie de construcție si e indicat sa va faceți gard.

Daca geamul e de vedere si e la mai putin de 2 m fata de fondul vecin, trebuie inchis.
"Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat."
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam baie Mariandanut Mariandanut Salut!am si eu o intrebare si anume se poate sa pun geam mat la baie?eu am intre casa mea si gardul vecinului distanta de 60 cm,va multumesc! (vezi toată discuția)
Limita casa fata de vecin laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa cu ferestre catre vecin.La ce distanta o pot construi?Pe acea parte vecinul meu are deja casa facuta la distanta de 1m fata de ... (vezi toată discuția)
La cati metri de podea se construieste geamul? cosminmir cosminmir Buna seara, Am inteles ca fereastra de la o casa ce are vedere in curtea vecinului trebuie construita la o anumita distanta fata de baza casei si geamul ... (vezi toată discuția)