avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revin cu o întrebare dar înainte vreau să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revin cu o întrebare dar înainte vreau să mulțumesc mult ...

Revin cu o întrebare dar înainte vreau să mulțumesc mult pentru ajutor .
Am făcut succesiune .Urmează partajul între frați .Pentru un teren avem un cumpărător .Pot face partajul direct pe acesta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:31, 4 Octombrie 2023
Bună ziua!
Puteți vinde acum, înainte de partaj, doar cota parte din terenul respectiv, nu puteți vinde tot terenul.
Îl puteți vinde ( pe acel teren) doar împreună cu fratele dvs.acum.
Așadar, dacă cumpărătorul nu este interesat de cota dvs.parte din terenul respectiv, incercati sa vindeți acel teren cu fratele dvs.Daca fratele dvs.nu dorește să vândă acel teren acum, nu aveți decât să faceți partajul amiabil( la notar), daca vă înțelegeți cu fratele să partajați de comun acord, iar in caz contrar, nu puteți face partajul decât în instanță.
Daca sunteți din București sau împrejurimi și ajungeți la un partaj in instanta, putem colabora.
Mulțumesc d-na avocat.Fratele este de acord.Ce trebuie făcut, cum trebuie să procedăm, adică acte și proceduri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este intabulat terenul pe ambii proprietari ? Daca e cadastrul facut , notarul la care ati dezbatut succesiunea ar fi trebuit sa il intabuleze la Cartea Funciara , iar in extrasul CF sa apareti amandoi . Mai e important daca doriti sa vindeti tot terenul sau doar o parte din el , si daca e intravilan sau extravilan . In functie de raspunsurile la aceste intrebari , difera formalitatile pe care le aveti de facut .
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
Buna dimineața!
Daca fratele este de acord, întâi trebuie să aveți cadastrul și intabularea făcute la acel teren.
Daca terenul este intravilan, mergeți la un notar și îi ntrebati ce acte va cere pentru vindere.
Daca este extravilan, trebuie respectat înainte dreptul de preempțiune, și, in acest sens, mergeți la primăria de la locul situării terenului respectiv și interesati-va de actele necesare. După ce ați îndeplinit și procedura dr.de preemțiune, mergeți la notar și întrebați ce acte va sunt necesare, duceți actele și așa puteți vinde.
Succes!
Este făcută succesiunea 1/3, cei trei frați, acum așteptăm să fie trecut la cadastru in acest fel.Ulterior vom face partaj, terenul revine mie.Este extravilan.Eu doresc sa știu dacă pot face vânzare acum și partajul sa fie făcut direct pe cumpărător.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)