avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revin cu o întrebare dar înainte vreau să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revin cu o întrebare dar înainte vreau să mulțumesc mult ...

Revin cu o întrebare dar înainte vreau să mulțumesc mult pentru ajutor .
Am făcut succesiune .Urmează partajul între frați .Pentru un teren avem un cumpărător .Pot face partajul direct pe acesta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:31, 4 Octombrie 2023
Pana nu faceti partaj , aveti fiecare 1/3 din teren , dvs. nu puteti vinde intregul teren , ca nu puteti sti daca fratii nu se vor razgandi . Puteti sa vindeti exact ce aveti , adica 1/3 , fara a avea parcela determinata . Cum sa faca fratii dvs. partaj pe teren ? luand ei “ nimic “ , iar cumparatorul tot terenul ? sau cum sa ramana el cu ceea ce a cumparat ? Tineti seama ca , chiar pentru 1/3 din teren , trebuie parcursa procedura prevazuta de Legea 17/ 2014 ( cu modificarile ulterioare ) , adica trebuie afisata intentia de vanzare la Primarie , si , in aproximativ 3 luni , aceasta va da avizul de teren liber la vanzare ( daca nu sunt preemptori doritori sa cumpere ) . Sau , la intelegere cu fratii , dar prin aceeasi procedura la Primarie , vindeti toti impreuna pe cote-parti , iar banii ii incasati dvs.
Scuze, eu nu m am făcut înțeleasă.Suntem 3 frați după succesiune făcută 1/3.Pentru un teren extravilan avem cumpărător.Toti 3 suntem de acord sa vindem.Intrebarea era, daca e mai simplu și cu mai puține cheltuieli sa vindem acum înainte de partaj( daca putem sa facem acte direct pe cumpărător).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca puteti vinde impreuna , toti 3 , fiecare isi vinde cota-parte . Binenteles , dupa ce terenul se intabuleaza pe cei 3 proprietari pe cote-parti , si cu respectarea pasilor prevazuti de lege . Pe cale de consecinta , partajul il veti face pe restul bunurilor .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se face între coproprietari.
Cumpărătorul nu are nicio treaba cu certificatul dvs de moștenitor. Este un terț.
Deci nu. Nu puteți face partajul "direct pe cumpărător ".
Ori vindeți toți 3 terenul respectiv.
Ori faceți partajul, luați dvs acel teren și apoi îl vindeți singur, ca proprietar exclusiv.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)