avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Ambii parinti sunt decedati. Au detinut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Ambii parinti sunt decedati. Au detinut casa si teren ...

Buna seara. Ambii parinti sunt decedati. Au detinut casa si teren agricol, pentru care au obtinut titlu de proprietate. Dupa moartea tatalui am dezbatut succesiune, mostenitori fiind mama , eu si fratele meu renuntand la partea noastra in favoarea mamei. Mentionez, ca in timpul vietii parintii au facut un Testament notarial, in care s-a mentionat ca intreaga avere, casa si terenul agricol ii revine sotului supravietuitor. In acest context am putut s-a renuntam, eu si fratele in favoarea mamei. In timpul vietii mama mi-a facut Contract vanzare-cumparare, cu uzufruct viager, cu intretinere si obligatia de a o inmormanta. Pe baza acestui act si a Titlului de proprietate vreu sa intabul casa si terenul, doar ca dupa expertiza totpografica terenul cu casa si cel agricol , in Cartea funciara apar vechii proprietari tabulari, in numar de trei. Am consultat avocati, care m-au sfatuit sa deschid proces de radiere a vechilor proprietari, care sunt decedati, Cartea Funciara fiind din 1928. Intrebarea mea este cum pot radia acesti vechi proprietari. Mentionez ca , parintii au construit casa in 1958 si au folosit terenul agricol, pentru care au platit impozit. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Situatie succesiune-titlu de proprietate Ion1944 Ion1944 In 1986 dupa decesul tatalui a fost facuta succesiunea X devenind mostenitor cu cota intraga (doar pt casa, terenul fiind in proprietatea statului), fratii y ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am o intrebare la dumneavoastra,suntem trei frati ... Mari195 Mari195 Buna ziua ,am o intrebare la dumneavoastra,suntem trei frati eu si un frate ,fratele mijlociu a decedat acum doi ani,mama mea este decedata impreuna cu doi ... (vezi toată discuția)