as vrea sa stiu dc e corect ca un angajator sa trimita angajatii in concediu fara plata 1 luna (probabil, posibil mai mult) fara ca acesta sa isi anunte in prealabil angajatii printr-o notificare, cu cel putin 15 zile inainte. multumesc anticipat.
Pai in ce baza va trimite angajatorul in concediu fara plata?
Conform Codului Muncii:
Art. 148 (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern
Deci, pentru a beneficia de concediu fara plata, trebuie sa faceti dumneavoastra cerere, nu va poate trimite angajatorul pentru ca asa doreste el ...
Concediu fara plata se acorda la cererea angajatului si nu din initiativa angajatorului. este ilegal acest lucru indiferent daca angajatorul notifica sau nu.
Buna ziua,
e corect dar nu in conditiile spuse de d.voatra. Vedeti CCM la nivel national, art.43, alin 5, unde se specifica si dreptul angajatorului de a trimite in concediu fara plata angajatii, pe o perioada de maxim 15 zile pe an.
Concediu fara plata
nigera
va rog lamuriti=ma si pe mine, daca concediul fara plata, din cate stiu eu e cerut de angajat si nu de angajator?
si daca da atunci ce se poate face pe cale ... (vezi toată discuția)