avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Situatia spațiului inchiriat la radierea firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Situatia spațiului inchiriat la radierea firmei

Buna ziua,am inchiriat un spatiu am platit avans 2 luni,+1 luna in care activitatea firmei nu a functionat,am stat pe piata 3 luni iar acum vreau sa o inchid deoarece nu merge,nu am vad. Am depus actele la registrul comertului pentru dizolvarea firmei. Din luna a7a vanzarile au mers foarte prost,in luna a8a am achitat proprietarului spatiului doar jumatate din suma,pana in present nu am mai achitat nimic. Mentionez ca am de plata si la anaf 2400 de lei . Propietarul spatiului ma terorizeaza cu apelurile si cu mesajele ca vrea banii ca ma da in judecata ca bla bla. I-am spus sa opreasca banii din garantia pe care am dat-o dar refuza. Ce trebuie sa fac in continuare pentru a inchide firma ? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 11:44, 5 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate nu are legătură faptul ca radiati firma cu conconditiile trecute in acel contract de inchiriere. Trebuie sa fie acolo trecute ceva clauze de incetare a acelui contract înainte de termen. Încercați să vorbiți cu proprietarul măcar pentru lunile următoare. Iar din urma trebuie platit. Ii predați spatiul și gata.
Da stiu ca nu are legatura,dar propietarul spatiului nu vrea sa opreasca banii pentru lunile precedente din garantie. Dupa ce ca am dat paguba cu acest spatiu pe care l-am inchiriat,ea refuza sub orice forma sa opreasca banii de acolo. Garantia nu se foloseste in cazul in care chiriasul pleaca fara sa plateasca ? Eu am anuntat.o, i-am explicat frumos etc i-am aratat incasarile sa nu zica,ca spun minciuni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contract nu aveti un termen pentru notificarea incetarii contractului? I-ati inaintat o notificare de reziliere prin intermediul unui executor sau macar prin posta cu confirmare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita greeg greeg Am inchiriat un spatiu comercial, spatiu in care sunt de vreo 2 ani.Cand am preluat spatiul am depus o suma in contul propietarului adica o garantie echivalent ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere pebbles pebbles Buna ziua! Am inchiriat in 5 iunie 2013 un spatiu pentru a-mi deschide un cabinet de optica medicala.inchirierea s-a efectuat intre proprietar (persoana ... (vezi toată discuția)
Garantia nereturnata intr-un contract de inchiriere , dosar penal? justdeals justdeals Buna ziua, Prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere pt un apartament in data de 28/10/2009. Pretul unei chirii ... (vezi toată discuția)