:help:Buna ziua.
Prietena mea are o problema si incerc sa o ajut prin a ma interesa de anumite lucruri.
Nu demult cineva s-a oferit sa ii cumpere un produs in valoare de aprox. 500 de euro. Au semnat o hartie prin care ea isi asuma responsabilitatea ca lunar sa ii plateasca o rata de 50-100 lei timp de 2 ani(este cand a platit rata mai mare decat suma stabilita pt a scapa mai repede de rate). Hartia NU este legalizata!!! In acest timp, ea ii mai cerea bani respectivului mintindu-l mereu ca ii va da inapoi. S-a ajuns la o suma enorma, undeva la 6000 de euro. Mentionez faptul ca ea ii cerea bani doar promitandu-i ca ii va da inapoi, iar el de buna voie ii dadea, crezand in cuvintele ei. Si spun ca de buna voie ii dadea pentru ca el e din alt judet, iar banii ii punea in contul ei. Acum vrea sa va intreb: Daca ea nu ii da inapoi banii care nu sunt mentionati pe hartie(deci cam 5500 de euro) ce ii poate face? Din punct de vedere legal, ma refer. Nu ca i-ar da o mama de bataie :)) va rog, astept un raspuns :worthy:
Stiam de la inceput tot ce a facut, nu am fost de acord, nu m-a mintit pentru ca am fost de fata la multe conversatii dintre ei, dar eu nu aveam dreptul sa ma bag. I-am spus parerea mea, am incercat sa o conving. Daca o persoana de 40 si ceva de ani poate sa creada vorbele unei fete de 18 ani in asa ceva ... Pe hartia aceea, semnata de amandoi, nelegalizata, e specificata doar suma produsului pe care i l-a cumparat. Pentru restul banilor nu exista nimic semnat. Doar vorbe goale. Promisiuni. Cum poate sa o oblige sa ii dea inapoi cand el SINGUR s-a dus la banca sa ii puna, DE BUNA VOIE s-a intalnit cu ea sa ii dea bani. Nimeni nu l-a obligat. Nu poate demonstra ca a fost obligat sau fortat! Pentru ca nu a fost! E ca si cum o persoana s-ar duce la un vecin sa ii ceara 500 de euro ca vrea sa mearga in vacanta in Dubai. Respectivul ii da banii si gata. Dar de fapt, el nu s-a dus in Dubai. Cam asa e toata povestea celor aproximativ 5500 de euro. Si oricum, ea e eleva, nu lucreaza, iar parintii nu stiu situatia. Cum poate sa oblige parintii sa ii dea inapoi??
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai scrieti alte topicuri cu acelasi subiect. In plus, nu stiu daca ati observat, dar aici cei care raspund isi rup din timpul personal si nu sunt obligati sa va raspunda la intrebari daca nu doresc.
Daca doriti lucruri concrete si sa va stea cineva la dispozitie puteti plati o consultatie la un avocat.
Multumesc.
Inselaciune?
weezy
Vreau sa ajut un prieten.
X are nevoie de o hartie (un fals) pentru a continua studiile. Y ii spune lui X ca il poate ajuta cu acea hartie, contra unei sume ... (vezi toată discuția)