avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul făcut de mamă,care este încă în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul făcut de mamă,care este încă în viață, poate ...

Testamentul făcut de mamă,care este încă în viață, poate fi folosit într-un partaj succesoral?! Sau prin natura lui testamentul are valabilitate doar după moartea persoanei ...Ar fi mai indicat să iau o procură de reprezentare?! Ideea este să evit drumurile la instanță cu dânsa, având în vedere că are o vârstă înaintată.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2023
Misk, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:16, 3 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul produce efecte numai dupa deces , EL NU este un mandat de reprezentare. Pentru procura adresati-va notarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Nu stiu sa ma exprim in termeni juridici , dar sper sa ma fac inteleasa Sotul meu a primit prin succesiune de la mama lui care e in viata o casa, inainte de ... (vezi toată discuția)
Se pot evita cheltuielile de dezbatere a succesiunii dacă se întocmește un testament pentru unicul moștenitor? Clementoni Clementoni Bună ziua, În urma decesului tatălui meu, eu si mama, unici mostenitori, am început procedurile de deschidere a succesiunii. Cheltuind deja o groaza de ... (vezi toată discuția)