avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat in anul 2020. La succesiune, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat in anul 2020. La succesiune, pentru casa ...

Tatal meu a decedat in anul 2020. La succesiune, pentru casa si terenul de la tara, desi aveam Certificatul de mostenitor, Contract de vanzare-cumparare prin care bunica si surorile ii vindeau partile lor + copii din Registrul agricol, notarul ne-a solicitat Titlul de proprietate. Fiind vorba despre o proprietate neinscrisa in cartea funciara, am strans toate documentele, am solicitat ajutorul unui inginer cadastrist autorizat care a facut masuratorile, s-a semnat Proces verbal de vecinatate (pe o portiune laterala nu exista gard pentru ca acolo locuieste sora tatalui meu si a fost dintotdeauna trecere), am depus documentatia astfel intocmita si am obtinut Titlul de proprietate in anul 2022. Nu am facut inca inscrierea in cartea funciara, din neglijenta, cred! Acum, in anul 2017 in cadrul programului de cadastrare gratuita au fost efectuate masuratori (mentionez ca tata nu locuia in casa de la tara decat sporadic pe perioada verii) si acum au venit Extrasele de carte funciara. Am constatat ca, din proprietatea noastra o parte este trecuta in extrasul de carte funciara al surorii tatalui meu (desi nu poate face dovada proprietatii) . Ce solutii am pentru indreptarea acestei erori?
Cel mai recent răspuns: reldo , utilizator 23:52, 4 Octombrie 2023
Cereți urgent rectificarea înscrisurilor din cartea funciara primite acum la cadastrarea gratuita, conform documentelor doveditoare.
Cum se procedeaza? Exista un model de cerere de rectificare?

george-neagu a scris:

Cereți urgent rectificarea înscrisurilor din cartea funciara primite acum la cadastrarea gratuita, conform documentelor doveditoare.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
reldo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor rectificare suprafata intabulata sethm1980 sethm1980 In anul 2004 am cumparat o locuinta retrocedata in baza legii 10, ce face parte dintr-un imobil mai mare. La momentul cumpararii spatiul de locuit era ocupat ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)
Notarul a omis înscrierea actului de partaj în cartea funciara ... Adevar2 Adevar2 Notarul a omis înscrierea actului de partaj în cartea funciara Bună ziua!Va rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea situație ... (vezi toată discuția)