avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Toaletare arbori spatiu privat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Toaletare arbori spatiu privat

Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie: vila cu 6 apartamente, proprietari diferiti. Avem o curte comuna inchisa unde sunt mai multi arbori strambi care vin spre casa. Pentru toaletarea acestora, este nevoie sau nu de aviz/aprobare de la primaria generala? Daca nu se obtine acel aviz, imi puteti spune care sunt consecintele si daca se aplica tuturor locatarilor sau doar celui care face toaletarea? Eu stiam ca trebuie aprobare de la primarie, dar vecinii nu sunt de acord.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:24, 13 Iunie 2024
Buna ziua!
Daca arborii sunt in curtea proprie nu aveti nevoie de acordul primariei pentru toaletare.Toti cei care avem pomi in curte ii toaletam fara acordul primariei ,ca nu sunt pe domeniul public.
Asa ma gandisem si eu initial, pana cand intr-un reportaj s-a spus de catre un reprezentant al primariei generale (Bucuresti) ca, si pentru copacii din curti, este nevoie de aviz de la primaria generala, nu de sector. Nu am gasit dispozitia/ legea si voiam sa ma asigur.
Mai putin in cazul unor arbori cum ar fi "Nucul" unde teoretic ar trebui aprobari . Asta daca nu participa toti proprietarii si nu ar mai avea cine sa reclame ca ar fo toti vinovati.
Legea pomiculturii nr. 348/2003.
Aberatii supa parerea mea.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
w_v_w_v, utilizator
In final tot nu m-am lamurit. Am gasit intr-un articol de pe agrointel urmatoarele:

"Toaletarea sau tăierea copacilor fac obiectul unei legi în vigoare ce prevede sancțiuni dacă aceste lucrări sunt executate pe domeniul public sau privat, fără aviz, autorizație din partea autorităților locale, a primăriei, mai exact.

Indiferent că se află pe domeniul public sau privat, toaletarea copacilor se va face doar conform legii și neapărat după ce a fost emis avizul de la Primăria de care solicitantul aparține.

Tăierea neautorizată a arborilor se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele juridice, potrivit legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi. "

Ei, si ar fi greu pentru Dvs. sa adresati un mail la Primaria de care apartineti?

Era mai bine sa apelati inainte de actiunea "Alegeri" - adica "baietii", atunci, erau mai sensibili la doaleantele, onor alegatorilor, dar merita sa intrebati si acum.
Vor fi de acord, dar dvs. trebuie sa apelati la o firma specializata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Defrisare nuc ika ika Vreau sa tai un nuc ,problrma e ca am aflat ca e o lege speciala care reglementeaza taierea acestei specii.Nucul se afla in afara gardului care delimiteaza ... (vezi toată discuția)
Cum pot să protejez un nuc de tăierea crengilor? PETRE17 PETRE17 Bună seara.Am un pom mai precis un nuc plantat de mama mea în 2013 în fața boxei mele de lemne,pomul nu atinge linile de curent,crengile nu sunt pe boxa ... (vezi toată discuția)