Bună. Am vrut să împrumut 2500 de euro de la bancă, în 2015. Tipa de acolo mi-a spus că nu îmi poate aproba 2500 din prima, dar îmi poate face un credit pe 1500 de euro, și peste două săptămâni îmi mai poate face un credit pentru 1000 de euro. Am luat așa două credite, am plătit rata timp de vreo 8 luni, după care nu am mai plătit. Am fost plecată din țară, m-am întors după patru ani, și la scurt timp mi s-a pus poprire pe conturi, pe salariu, de la doi executori diferiți, pentru o sumă apropiată (7000 și ceva de lei la fiecare). Am plătit jumătate de salariu, o vreme bună, până la un moment dat când am vrut să mă înțeleg cu ei să nu mai îmi ia jumătate din bani (după calculele mele, datoria mea ajunsese la 3000 de lei pentru fiecare) și să le plătesc restul în 10 rate egale. Am mers la biroul unuia dintre ei și el mi-a spus că datoria mea e de 4300 de lei. Am cerut să văd desfășurătorul lor, să înțeleg de unde a crescut datoria. El a zis că voi primi în scris. Trei luni mai târziu (după alți 1200 de lei plătiți) primesc o scrisoare care îmi spune că mai datorez 4700 de lei, fără nici un desfășurător.
Între timp îmi schimb locul de muncă, îmi schimb și contul bancar și mă bucur de de două luni de salariu întreg. Primesc până la urmă înștiințare de poprire din partea biroului lui pe cont (și pe salariu) pentru suma de 4700 de lei. Câteva zile mai târziu, primesc înștiințare de proprie și de la celălalt executor, pentru suma de 750 de Ron(suma ce este în acord cu calculele mele).
Este legal așa ceva? Au dreptul executorii să crească datoria cum vor ei? Și ce pot să fac să primesc desfășurătorul plăților mele către ei? Măcar să înțeleg și eu cum crește și la să mă aștept pe viitor
Aveți dreptul să cereți copie xerox de la fiecare executor, dar trebuie să platiți xerocopierea, nu se dă pe gratis, și ultima dacă costa 1 LEU trecerea..
Dar pentru asta trebuie să mergeți la cabinet la executor cu cerere scrisă, și să solicitați nr. de înregistrare.
Dacă plătiți cheltuielile veți primi întreg dosarul execuțional. Eventual puteți merge cu dosarul la un avocat să-l studieze.
Cesionare credit
irinageo
Am avut 2 credite 1 la BCR si 1 la BRD pe o perioada de 10 ani fiecare,am platit mai mult din jumatate de perioada apoi am fost in incapacitate de plata ... (vezi toată discuția)