avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca sunt licentiat in drept, pot reprezenta pe tatal ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca sunt licentiat in drept, pot reprezenta pe tatal meu in ...

Daca sunt licentiat in drept, pot reprezenta pe tatal meu in apel?
In apel (civil) este obligatorie prezenta partilor, daca in fond s-a cerut judecarea in lipsa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 20:03, 20 Octombrie 2023
va trebuie procura data la notar in acest scop
Acordul poate fi dat si direct in fata instantei?
Stiu ca da, insa nu sunt sigur.

MYRA CIMPEAN a scris:

Numai in cazul avocatului

SANTIER a scris:

Acordul poate fi dat si direct in fata instantei?
Stiu ca da, insa nu sunt sigur.

MYRA CIMPEAN a scris:

ART. 85 - CPC
Forma mandatului
(1) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică dată mandatarului care nu are calitatea de avocat se dovedeşte prin înscris autentic.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1), dreptul de reprezentare mai poate fi dat şi prin declaraţie verbală, făcută în instanţă şi consemnată în încheierea de şedinţă, cu arătarea limitelor şi a duratei reprezentării.
(3) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică sau persoană juridică dată unui avocat ori consilier juridic se dovedeşte prin înscris, potrivit legilor de organizare şi exercitare a profesiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea mamei într-un proces de cãtre fiul sãu ce este cadru militar luciana468 luciana468 Bună ziua! Vă rog îmi puteţi răspunde dacă, fiul meu ce este licenţiat în drept şi este angajat -cadru militar-mă poate reprezenta într-un proces ... (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)
Art. 920 ncpc Liana Iura Liana Iura Este suficienta imputernicirea avocatiala pentru reprezentare client reclamant cu resedinta in strainatate, sau este nevoie de procura speciala? (vezi toată discuția)