avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri pentru a ieși ...

Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri pentru a ieși din indiviziune. Menționăm faptul ca în casa au rămas nepoții, care nu au nici un act pe numele lor și nici nu vor sa facă dezbatere de moștenire în urma decesului bunicilor. Ce putem face ?
Bună ziua!
Nu înțeleg....spuneți că bunul este doar al soacrei....este unic moștenitor ...apoi spuneți că nu puteți face cadastrul pentru că pe bunul respectiv sunteți în indiviziune cu vecinii ....ce să înțelegem? Pe terenul pe care doriți să faceți cadastru( și nu puteți) exista un singur proprietar -si anume soacra sau exista mai multi proprietari-soacra și vecinii?
Bună seara! Socrii mei au devenit proprientări pe o cota indiviza de 3/8 dintr-un imobil compus dintr-o casa și un teren în suprafață de 418m.p. în anul 1946. Asa cum am spus în celelalte mesaje, in urma decesului socrului, soacra a devenit unic proprietar. Acum vrea sa cedeze tot ce are fiului cel mic. Din cauza ca pe contract exista cuvântul indivizibil nu putem face acest act de proprietate pe numele fiului. Nici un cadastrist nu a vrut sa ne facă cadastru la imobil. Mentionez ca noi avem un cadastru făcut dar ni s-a spus de catre notar ca nu mai este valabil (orice bun înstrăinat trebuie sa aibă un cadastru nou) și ca trebuie sa facem altul. Îmi cer scuze daca nu m-am făcut înțeleasă! Suntem toți foarte bulversați și fără nici un ajutor pentru a înțelege de ce nu putem sa întram în legalitate cu un bun care este al nostru. Nu înțelegem de ce judecătorul refuza sa ne dea acea hotărâre de care avem nevoie sa ne facem cadastru la casa în care locuim de foarte mulți ani, datoriile la stat sunt plătite la zi, la fel și impozitele pe teren/casa sunt plătite la primărie la zi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2023
monicalyly, utilizator
Bună dimineața!
Acum am înțeles.
Terenul respectiv fiind în indiviziune, soacra având 3/8 din suprafața terenului respectiv, nefiind unica proprietara a terenului respectiv, așa cum ați precizat dvs .initial, cealaltă parte aparținând vecinilor dvs., într-adevăr cadastrul pentru suprafața deținută de soacra dvs. nu se poate face DECAT după ce soacra face ieșirea din indiviziune (partajul) cu vecinii asupra intregului teren respectiv.
Aceasta presupune fie că partajul respectiv să fie făcut la notar( pe cale amiabila-daca soacra și vecinii se înțeleg asupra acestui aspect), fie pe calea instanței, printr-o hotărâre judecătorească, daca soacra nu se înțelege cu vecinii.
Daca sunteți din București sau împrejurimi va pot ajuta cu demersurile respective juridice, dacă simțiți nevoia de ajutor de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune miha_mimi miha_mimi Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii. va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data. socrii mei ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)