avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am dosar de pensie anticipata partiala din august 2021 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am dosar de pensie anticipata partiala din august 2021 cu plata ...

Am dosar de pensie anticipata partiala din august 2021 cu plata suspendata, deoarece in toata aceasta perioada am realizat stagiu de cotizare. Traiesc intr-o zona cu poluare remanenta si conform legii varsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani. In anexa 5 la Legea 263/2010 varsta mea standard de pensionare la limita de varsta este nov. 2025. Pot beneficia de transformarea pensiei anticipata partiala in pensie pentru limita de varsta incepand cu nov. 2023?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irina Manuela , utilizator 16:07, 5 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la pensie anticipata partiala cu penalizare, chiar si nepusa in plata nu se mai poate trece la pensie anticipata partiala(fara penalizare)zona poluata(art.65(5) din legea 263/2010.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în ... Daiana04 Daiana04 Buna ziua, Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în ... Lentian Lentian Buna ziua, Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauze specificate in lege, beneficiază de reducerea ... (vezi toată discuția)
Pensionari si probleme juridice muntea_ileana@yahoo.ro muntea_ileana@yahoo.ro Beneficiez de pensie anticipata partial si de reducere de 2 ani la varsta de pensionare din legea 213\\2020,mentionez ca sant de gen feminin si am 56 de ani ... (vezi toată discuția)