avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua,va rog să mă ajutați cu o informație. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua,va rog să mă ajutați cu o informație. Sunt in ...

Bună ziua,va rog să mă ajutați cu o informație.
Sunt in șomaj din 7 februarie și acum am aflat că sunt însărcinată și data probabilă a nașteri ar fi 3 iunie, întrebarea mea este beneficiez de indemnizație dacă din februarie 2024 o să mi se încheie șomajul?Până în iunie când ar trebui sa nasc ar fi aproximativ 5 luni de pauză,oare trebuie sa plătesc din mână la casa de sănătate ceva pentru lunile alea? Și cât ar fi indemnizația?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 5 Octombrie 2023
Buna ziua,
Da, beneficiati pentru ca o sa aveti 12 luni de somaj in ultimele 24 luni inainte de nastere.
Si nu trebuie sa platiti nimic, teoretic sunteti asigurata din oficiu pe perioada cat sunteti gravida... ca nu sunt fonduri pentru unele consultati si trebuie mers in privat... asta este alta treaba...

Inainte de somaj ce ocupatie ati avut?
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2. Indemnizatia CCC = 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1.495 de lei) , iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)
Indemnizatie RebecaZorila RebecaZorila Dacă sunt studenta in ultimul an și am rămas însărcinată, pot primi indemnizație de creștere copil, și cât este aceasta? (vezi toată discuția)
Eu sunt casnica. sotul meu daca e angajat cu jumatate de norma ... bonefeliza bonefeliza Eu sunt casnica. Sotul meu daca e angajat cu jumatate de norma sau un sfert de norma, mai poate bebeficia de banii pt concediu de crestere a copilului? (vezi toată discuția)