avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. In 2015 am contractat un credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. In 2015 am contractat un credit de nevoi personale ...

Buna ziua. In 2015 am contractat un credit de nevoi personale la Reiffeisen, pe care l-am achitat pana la un moment dat. Ulterior, banca a cesionat datoria mea catre Kruk. De circa 5-6 ani nu mai am cont la nicio banca si nici proprietati pe numele meu. Acum 2 ani am achizitionat o casa la tara -parte a mostenirii de la tatal meu. Ieri am primit o instiintare de la Investcapital LTD care ma anunta : va aducem la cunostinta ca inregistrati o datorie de 3981 leu, in temeiul titlului executoriu pentru care a fost demarata executarea silita". Aceasta suma nu include cheltuieli de executare. In continuare amenintau cu executarea silita asupra imobilului. Intrebarea 1: au voie ca pentru 4000 lei sa iti execute locuinta? Intrebarea 2: au intrat legal in posesia informatiilor despre imobil? Eu am locuit in Bucuresti, iar casa e in Prahova. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: An6ra46 , utilizator 11:28, 22 Octombrie 2023
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu aveți salariu, da, executarea poate fi și imobiliara.
De aia exista carte funciara, se afla legal daca aveti proprietăți.
Deocamdata nu e cazul sa va îngrijorați și nici sa le răspundeți.
Cand veti primi de la executor , va trebui sa apelati la un avocat si sa contestați executarea.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
2015.....2023 PRESCRIPTIA
Stii macar ce inseamna prescriptie? Toti invocati prescriptia ca si cand gata, au trecut anii aia si ai scapat basma curata... ce simplu ar fi sa fie asa!
Dar, in 2015 se presupune ca a contractat creditul, care e cam pe 5 ani... sa zicem.
Fiecare rata are termen scadent diferit, astfel, de la fiecare data scadenta, banca are 3 ani la dispozitie sa inceapa executarea silita!
Dupa primul act de executare silita, se intrerupe prescriptia... apoi poate sa faca alte acte de executare silita care tot intrerup prescriptia (ca exemplu, daca ultima rata adica rata 60 pt un credit din 2015, este scadenta in 2020, banca putea pana in 2023 sa inceapa executarea silita, dar sa nu uitam ca din martie 2020 pana prin decembrie 2020 toate termenele de prescriptie au fost intrerupte de pandemia COVID).
Deci daca nu aveti actele domnului in fata pt a le putea studia, eu zic sa nu folositi in graba termenul PRESCRIPTIE!

i0nel a scris:

2015.....2023 PRESCRIPTIA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Am o executare silita. a inceput in 2012. in 2017 executorul ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Am o executare silita. A inceput in 2012. In 2017 executorul a incetat executarea conf. art.371 din C.pr. civ. din cauza lipsei de bunuri. In 2019 o instanta ... (vezi toată discuția)
Inrerupere prescriptie biancca biancca Buna ziua. As dori sa stiu cum se interpreteaza punctul 1 si 4 dinArt. 2537 din N. Cod Civ. Si anume: prescripţia se întrerupe: 1. printr-un act voluntar de ... (vezi toată discuția)