Buna ziua, tatal meu a decedat acum multi ani. Nu s-a dezbatut succesiunea intre fratele, mama si mine. Ideea e ca tatal a avut 9 frati si au avut destul de mult pamant de la parinti.
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a vedea cat pamant i-i revine legal. Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc!
Prima data trebuie dezbătută succesiunea după bunici. Și eventual după fiecare unchi și mătușa care au decedat după bunici.
Când aveți certificatul de moștenitor dupa bunici, dezbateti succesiunea după tatăl dvs.
Multumesc, ce vroiam sa va mai intreb : trebuie cumva sa merg pe la primaria unde locuiau bunicii,intr-un judet diferit de al meu sau notarul la care voi apela se va ocupa de tot?
raluk0207 a scris:
Prima data trebuie dezbătută succesiunea după bunici. Și eventual după fiecare unchi și mătușa care au decedat după bunici.
Când aveți certificatul de moștenitor dupa bunici, dezbateti succesiunea după tatăl dvs.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Notarul se ocupa doar de procedura succesorala. De obținerea documentelor necesare (pe care vi le comunica notarul) va ocupați dvs.
Dacă bunicii au domiciliat în alt județ, succesiunea se dezbate la un notar de acolo, din circumscripția judecătoriei de care aparține localitatea respectiva.
Și da, va trebui sa va prezentați la Primarie pentru obținerea Anexei 24, a certificatului de atestare fiscala si a adeverinței de rol de la Registrul Agricol