avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, tatal meu a decedat acum multi ani. Nu s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, tatal meu a decedat acum multi ani. Nu s-a dezbatut ...

Buna ziua, tatal meu a decedat acum multi ani. Nu s-a dezbatut succesiunea intre fratele, mama si mine. Ideea e ca tatal a avut 9 frati si au avut destul de mult pamant de la parinti.
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a vedea cat pamant i-i revine legal. Care ar fi pasii de urmat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:23, 7 Octombrie 2023
Prima data trebuie dezbătută succesiunea după bunici. Și eventual după fiecare unchi și mătușa care au decedat după bunici.
Când aveți certificatul de moștenitor dupa bunici, dezbateti succesiunea după tatăl dvs.
Multumesc, ce vroiam sa va mai intreb : trebuie cumva sa merg pe la primaria unde locuiau bunicii,intr-un judet diferit de al meu sau notarul la care voi apela se va ocupa de tot?

raluk0207 a scris:

Prima data trebuie dezbătută succesiunea după bunici. Și eventual după fiecare unchi și mătușa care au decedat după bunici.
Când aveți certificatul de moștenitor dupa bunici, dezbateti succesiunea după tatăl dvs.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul se ocupa doar de procedura succesorala. De obținerea documentelor necesare (pe care vi le comunica notarul) va ocupați dvs.
Dacă bunicii au domiciliat în alt județ, succesiunea se dezbate la un notar de acolo, din circumscripția judecătoriei de care aparține localitatea respectiva.
Și da, va trebui sa va prezentați la Primarie pentru obținerea Anexei 24, a certificatului de atestare fiscala si a adeverinței de rol de la Registrul Agricol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)
Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)