avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună. Ziua am seu o întrebare casa bunici mele a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună. Ziua am seu o întrebare casa bunici mele a fost trecută ...

Bună. Ziua am seu o întrebare casa bunici mele a fost trecută pe maică-mea și mama a decedat cui ii rămâne? Și fratele mamei mele încă mai trăiește adică unchiu meu
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:15, 8 Octombrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca casa este a mamei tale ,atunci casa revine mostenitorilor directi ai mamei .
Cum a fost trecuta casa pe numele mamei dvs, prin mostenire legala? fratele dansei a renuntat sau mostenire testamentara - bunica i-a facut testament numai mamei dvs?
Sunt mai multe cai de dobandire. Mostenitorii defunctei mame sunt: sotul supravietuitor - daca exista si copilul/copii adica dvs.

Daca este numai imobilul mamei dvs, fratele dumneaei nu are ce cauta la mostenire pentru ca existati dvs - copilul.

Vasilica voicu a scris:

Bună. Ziua am seu o întrebare casa bunici mele a fost trecută pe maică-mea și mama a decedat cui ii rămâne? Și fratele mamei mele încă mai trăiește adică unchiu meu

Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2023
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Mostenire-cote succesorale mecuine mecuine Suntem trei frati.Mama a murit,tatal mamei la fel. Traieste mama mamei(sotia decedatului) si am vrea sa stim ce drepturi avem noi cei trei frati din 700 de m ... (vezi toată discuția)
Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)