avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Ma aflu în situația următoare și as ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Ma aflu în situația următoare și as dori sa știu ...

Bună ziua. Ma aflu în situația următoare și as dori sa știu cum sa procedez. Am trimis o cerere către primăria unde locuiesc, pentru a fi îngrijitor informal pentru soacra mea care este încadrata în grad de handicap accentuat. Răspunsul a fost :
1.Trebuie sa fiu angajata și angajatorul trebuie sa fie de acord sa lucrez cu jumătate de norma
2. Primăria nu este obligata sa ma angajeze
Întrebarea este, dacă angajatorul accepta sa lucrez cu 4 ore, cum va plăti taxele la stat? Pentru 4 sau 8 ore? Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. O zi frumoasă
Cel mai recent răspuns: Jipa2017 , utilizator 11:00, 9 Octombrie 2023
Dvs mai lucrati in alta parte ?

Bună ziua,da lucrez

Cornel Vasile a scris:

Dvs mai lucrati in alta parte ?

1. Da, angajatorul trebuie sa fie de acord sa lucrati cu 4 ore/zi .
2. Depinde de valoarea veniturilor realizate ...daca lucrati cu 8 ore./zi, taxele pentru part time se vor achita la valorea salriului emntionat in contract.
Va mulțumesc pentru răspuns! O zi frumoasă

Cornel Vasile a scris:

1. Da, angajatorul trebuie sa fie de acord sa lucrati cu 4 ore/zi .
2. Depinde de valoarea veniturilor realizate ...daca lucrati cu 8 ore./zi, taxele pentru part time se vor achita la valorea salriului emntionat in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , daca solicit angajatorului sa lucrez part time , ... Crystyana30 Crystyana30 Buna seara , daca solicit angajatorului sa lucrez part time , având în îngrijire un copil cu handicap accentuat, salariul care va fi ? Întreg sau redus ... (vezi toată discuția)
Asistent personal/Îngrijitor informal Ioana1707 Ioana1707 Bună ziua, Bunica mea (83 ani) este persoană cu handicap grav și beneficiază de asistent personal angajat la primărie (compartimentul ... (vezi toată discuția)
Dacă un salariat cu contract part time câștigă sub salariul ... Luminita1! Luminita1! Dacă un salariat cu contract part time câștigă sub salariul minim brut pe țară și este o persoană cu certificat de handicap, cum se calculează ... (vezi toată discuția)