avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, traiesc cu un barbat in concubinaj de 5 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, traiesc cu un barbat in concubinaj de 5 ani din care au rezultat 2 copii...

Buna ziua,traiesc cu un barbat in concubinaj de 5 ani ce au rezultat 2 copii unul de 4 ani respectiv 1 an de un an de zile situatia sa cam schimbat ,ma bate imi ia telefonul sa nu pot tine legatura cu parintii mei decat in prezenta lui,copilul nu il mai duce la gradinita,daca vreau sa plec imi da voie sa plec dar fara copii.Cum imi pot lua copii cu mine.daca fug cu copii la parinti fara acordul lui nu imi pot inscrie copii la gradinita si la scoala de stat. Cum este corect si legal sa procedez?
Cel mai recent răspuns: grigorescumarga , utilizator 14:31, 11 Octombrie 2023
Puteți începe cu ordin protectie atunci când va agresează,dacă nu aveți curaj măcar poze,înregistrări audio,certificat IML.Plecati direct ,angajați av introduceți urgent acțiune în instanta de stabilire domiciliul minor,autoritate părintească etc.Daca vine la părinți cu scandal apelați la 112.
Nu pot face poze si nici inregistrari pentru ca imi ia telefonul ,nu am acces decat in prezenta lui sa pot vb.cu parintii mei care stau in altă localitate si le spun ca totul este bine. In prezent stau la el.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Nu este normal sa traiti in teroare si sub dominatia unui barbat.Prindeti curaj,luati copiii si plecati.
Alaturi de parinti situatia va fi alta.
Urmati sfatul domnului avocat
Plecati si apoi sesizati politia, cereti domiciliul la dvs si obligarea la plata pensiei, supliniti prin instanta consimtamantul pt scoala/gradinita. Solutii legale sunt, dar tb sa fiti ajutata. Cumva tb sa vb cu parintii, sunt si asociatii care sprijina mamele in situatia dvs.
Buna ziua,in primul rand ar trebui sa-mi fac mutatia la parinti dupa care sa merg mai departe ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă, în caz de divorț, dacă soția părăsește domiciliul împreună cu copiii? Nicoleta staicu Nicoleta staicu Dacă soția părăsește domiciliu împreună cu copiii ce se întâmplă în caz de divorț? (vezi toată discuția)
Probleme cu parintii simpli chiriasi la fostul icral (viza de resedinta) prepelita mariana prepelita mariana buna ziua parintii mei au contract de inchiriere pe o locuinta unde si locuim impreuna , dupa ce m-am casatorit mama mea a tot insista sa fac mutatie la sotie ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal Chezan Ioana Chezan Ioana Buna daca am parasit caminul conjugal din cauza certurilor si a neintelegerilor ce sanse am sa pastrez copii langa mine mentionez ca am plecat cu copiii la ... (vezi toată discuția)