avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... BUNA SEARA! SUNT DL.ZENITH SI MA INTERESEAZA SA MA ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

BUNA SEARA! SUNT DL.ZENITH SI MA INTERESEAZA SA MA AJUTATI IN ...

BUNA SEARA!
SUNT DL.ZENITH SI MA INTERESEAZA SA MA AJUTATI IN FORMULAREA UNEI SESIZARI CATRE ASOCIATIA DE PROPIETARI,
CADRU LEGAL CONSTITUIT,
IN VEDEREA VERIFICARII PE TERASA BLOCULUI AL AERARII INSTALATIEI DE SCURGERE A APEI MENAJERE INTRUCAT LA ORICE GOLIRE A INSTALATIEI SANITARE DE PE PALIERUL MEU CU UNUSPREZECE APARTAMENTE,
APA DIN CLOSET SI GHIUVETA BAIE SUNT ABSORBITE IMEDIAT PRINTR-UN ZGOMOT ASUDUU SI DERANJANT GEN HURUIALA SI IMEDIAT TREBUIE SA INTERVIN PENTRU A TRAGE APA IN CLOSET SI DA DRUMUL LA APA IN GHIUVETA DEOARECE,
IN CAZ CONTRAR,
INTREG SPATIUL DIN BAIE SE UMPLE CU MIROS DE CANALIZARE AFECTAND SI CELELALTE INCAPERI.
CU STIMA,
ZENITH!
Cel mai recent răspuns: dana2023 , utilizator 19:04, 6 Decembrie 2023
buna seara! apelati la un avocat din orasul dvs care sa va redacteze o sesizare personalizata pe necesitatile dvs
Trebuie sa mergeti la sediul asociatiei cu o notificare scrisa. Explicati chestiunea.
Din cate stiu eu, problema descrisa se intampla deoarece conducta de evacuare a apelor uzate, groasa (de obicei 110 mm), este obturata sau inlocuita cu una cu diametru mult mai mic - de obicei de catre proprietarul de la ultimul nivel. Atunci cand proprietarii de mai jos "trag apa", se creeaza vacuum care efectiv absoarbe apa din WC (acea garda hidraulica care impiedica patrunderea mirosurilor neplacute din canal).
Fac observatia ca patrunderea mirosurilor neplacute se poate intampla si atunci cand locuinta nu este locuita mai multa timp si acea, sub efectul temperaturilor ridicate (vara), "garda hidraulica" se evapora...
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si noi ne confruntam cu aceeasi problema, care am descoperit ca provine de la dezafectarea coloanei de canalizare/aerisire de catre cel de la ultimul etaj. Sesizati simplu problema asociatiei de proprietari si cereti sa se verifice si sa se ia masurile necesare, nu e o chestiune care trebuie sa o incadrati intr-un cadru legal dvs. Cei de la asociatie trebuie sa vina sa constate care e problema si sa ia masurile necesare. Din pacate, la noi asociatia a actionat foarte lent si fara masuri clare, astfel incat a trebuit sa ne adresam mai departe la primarie, inspectiei in constructii, etc. In ultima instanta, apelati la un avocat care va v-a invata ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Var rog sa ma ajutati la o intrebare mai mult de ordin tehnic, ... dana2023 dana2023 Var rog sa ma ajutati la o intrebare mai mult de ordin tehnic, daca exista vreun specialist in acest sens pe forum. La ultimul etaj al unui apartament au fost ... (vezi toată discuția)
Pareri ( si probleme ) asociatii de proprietari mihaiu mihaiu buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva pareri referitoare la partile comune si proprietatile particulare ale persoanelor / proprietari care apartin ( sau ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie sanitara...probleme cu vecinul, stres ,nervi...ajutor! lucica3 lucica3 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:stau la bloc la etajul 1;de citva timp miroase oribil la baia mare si mica...a canal..si gasesc si nivelul ... (vezi toată discuția)