avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salut! Trăiesc cu o fata in concubinaj de 1 an, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salut! Trăiesc cu o fata in concubinaj de 1 an, urmează să ...

Salut! Trăiesc cu o fata in concubinaj de 1 an, urmează să avem un copil in ianuarie, luna viitoare ne castaorim. Viitoarea mea sotie are 24 de ani, s-a înscris la facultatea de stat care nu a reușit să o termine deoarece am avut nevoie de bani să ne întreținem, ajungând până în ultimul an, apoi a lucrat cu întreruperi peste tot între o luna și maxim 3 luni și a dat-o afara când a văzut că e însărcinată deși avea doar 3 săptămâni la ultimul loc de muncă. Întrebarea mea este poate beneficia de o indemnizație de creștere copil de la stat? Ne-ar ajuta foarte mult. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 10 Octombrie 2023
februarie 2022 - ianuarie 2024 este perioada eligibila pentru CCC

Cumulate in aceasta perioada are minim 12 luni lucrate ?
Nu are. Are vreo 8 luni daca pun și 2 luni lucrate in germania.

Cornel Vasile a scris:

februarie 2022 - ianuarie 2024 este perioada eligibila pentru CCC

Cumulate in aceasta perioada are minim 12 luni lucrate ?

in aceste conditii , nu poate ebneficia de indemnizatia CCC , ci doar de alocatia de stat pentru copil.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! anul trecut în 31 octombrie 2023 mi-am băgat lichidarea ... Kitkat21 Kitkat21 Buna! Anul trecut în 31 octombrie 2023 mi-am băgat lichidarea de la locul de munca. În decembrie am rămas însărcinată, urmează sa nasc abia în ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- calcul contract intrerupt madanet madanet Buna ziua! Am lucrat fara intrerupere, in cadrul a 3 companii in perioada dec 2018- aprilie 2023. Contractul ultimei companii a incetat brusc in data de 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca am cim si am avut pfa, cum se calculeaza indemnizatia ... Lusia43 Lusia43 Buna ziua! Daca am CIM si am avut PFA, cum se calculeaza indemnizatia CCC? Copilul se va naste in mai. Pentru CIM imi e clar: ultimele 12 luni dinaintea ... (vezi toată discuția)