avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Ce ar trebui sa contina tematica pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Ce ar trebui sa contina tematica pentru instruirea ...

Buna ziua,
Ce ar trebui sa contina tematica pentru instruirea periodica suplimentara d.p.d.v. SSM?

In special partea legata de:
...
-la executarea unor lucrări speciale;
-la introducerea unui echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
-la modificarea tehnologiilor existente sau procedurilor de lucru;
-la introducerea oricărei noi tehnologii sau a unor proceduri de lucru...

Nu se folosesc tot instructiunile periodice la care adauga conducatorul locului de munca informatii legate de tipul de lucrare executata, tipul de tehnologie folosita, etc.?

Multumesc frumos pentru raspunsuri

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:08, 12 Octombrie 2023
Instructiunile proprii ssm se completeaza sau se intocmesc, dupa caz, cu prevederile referitoare la lucrari speciale (altele decat cele efectuate in mod curent), echipament tehnic de munca nou (alt tip, alta serie, etc,), la tehnologii noi/ modernizate/ introducere de reglementari noi la tehnologia existenta/ proceduri noi sau completate, etc.,
Instruirea suplimentara se face prima data si apoi se repeta periodic, dupa caz.
Instruire suplimentara se poate face si pentru activitati noi, echipamente tehnice noi, tehnologii noi, etc. pentru care instructiunile proprii deja existente nu au acoperire. Pot fi riscuri profesionale noi, proceduri noi, echipamente de protectie noi, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tematica de instruire periodica flori9 flori9 Buna ziua, tematica de instruire periodica trebuie intocmita ca atare un document cu toate articolele detaliate sau este de ajuns cea sub forma tabelara in ... (vezi toată discuția)
Instruire angajati dupa ccc Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, Dupa reintoarcerea la serviciu al unui angajat, respectiv incheierea perioadei de concediu, crestere copil, ce tip de instruiri se impun dpdv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca un salariat are contractul suspendat pt 6 luni ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua, daca un salariat are contractul suspendat pt 6 luni si revine la lucru trebuie sa mearga la ex de medicina muncii si sa faca instruirea inroductiv ... (vezi toată discuția)