avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că ...

Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că o perioadă de 10 ani nu mi se poate lua în considerare deoarece îmi lipsește viza ITM. Am fost la ITM, am depus cerere, dupa 30 zile decizia de acolo a fost ca ei nu au înregistrări pentru perioada respectivă și deci nu îmi pot da adeverință cum ca am fost angajat la societatea respectivă în perioada aceea. Arhivele societății sunt de negăsit, lichidatorul judiciar nu mai exista, firma a fost închisă. Avocatul mi-a spus ca fără acele arhive nu am niciun sorti de izbândă. Aștept răspuns de la Arhivele Naționale, nu stiu daca sa mai sper.
Așa că vă întreb și pe dvs, ce mai e de făcut? Este vorba de 10 ani de vechime si grupa a2-a de risc.. Pe cartea de munca există toate salariile si toate stampilele, mai putin cea de la ITM. Mentionez ca eu am beneficiat și de șomaj de la acea firmă, care tot asa nu se ia in considerare. Ce e de facut? Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
DianaCiu009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 17 Octombrie 2023
Despre ce perioada este vorba si ce societate?
Perioadele 16.04.1992 - 03.07. 2000 si 01.11.2000- 01.04.2001
Societatea este SC. RAFOMET SRL ONEȘTI

Cornel Vasile a scris:

Despre ce perioada este vorba si ce societate?

Credeți ca aș putea să merg la Forțele de Muncă sa primesc o adeverință ceva, cum ca am primit șomaj fiind angajat la acea firma? Ca sa pot justifica in instanță ca am cotizat in anii aceia? Mentionez ca mai am colegi aparent in aceiasi situație, dar și colegi care au ieșit la pensie avand viza ITM
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mergeti la AJPFM sa luati adeverinta ca ati beneficiat de somaj in acea perioada si apoi promovati o actiune in instanta.. este bine sa aveti si copii ale carnetelor de munca de la colegii care au viza ITM.
Nu stiu daca o sa reusesc sa am copii ale carnetelor de munca de la colegi, multi sunt pensionati, cei care nu sunt pensionati sunt plecati in strainatate..
Va rog, daca mai are cineva o idee cu ce as mai putea avea ca probe pentru proces, spuneti-mi si mie...
Din cate am inteles asigurarea de sanatate si cea de somaj sunt separate de asigurarea pentru pensie, e posibil sa fie asa? Atunci are valoare pentru proces?
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
DianaCiu009, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea vechimii in campul muncii vira1986 vira1986 Buna ziua - In perioada 17.02.1992-12.04.1993 am lucrat cu carte de munca la Societatea de Imbuteliat CocaCola Bucuresti SRL cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! 1.dacă am găsit arhivele unei societati comerciale ... DianaCiu009 DianaCiu009 Bună ziua! 1.Dacă am găsit arhivele unei societati comerciale desfiintate in 2002, dar acestea nu sunt preluate încă de o firma de arhivare, cum pot ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca nestampilat de unitatea emitenta - demonstrare vechime elf14 elf14 Buna ziua! O cunostinta se confrunta cu o problema. La depunerea dosarului de pensionare, a descoperit ca are carnetul de munca nestampilat si nesemnat de ... (vezi toată discuția)