avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că ...

Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că o perioadă de 10 ani nu mi se poate lua în considerare deoarece îmi lipsește viza ITM. Am fost la ITM, am depus cerere, dupa 30 zile decizia de acolo a fost ca ei nu au înregistrări pentru perioada respectivă și deci nu îmi pot da adeverință cum ca am fost angajat la societatea respectivă în perioada aceea. Arhivele societății sunt de negăsit, lichidatorul judiciar nu mai exista, firma a fost închisă. Avocatul mi-a spus ca fără acele arhive nu am niciun sorti de izbândă. Aștept răspuns de la Arhivele Naționale, nu stiu daca sa mai sper.
Așa că vă întreb și pe dvs, ce mai e de făcut? Este vorba de 10 ani de vechime si grupa a2-a de risc.. Pe cartea de munca există toate salariile si toate stampilele, mai putin cea de la ITM. Mentionez ca eu am beneficiat și de șomaj de la acea firmă, care tot asa nu se ia in considerare. Ce e de facut? Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
DianaCiu009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 17 Octombrie 2023
1. pe cine dati in judecata , daca tot vi s-a dat acest sfat ?

2. ce dovezi avezi ca ati lucrat in acea perioada ?
1.Mi s-a recomandat sa dau in judecata societatea SC RAFOMET SRL
2. Dovezile ca am lucrat sunt doar carnetul de munca si faptul ca am luat ajutor de somaj (dupa cum am zis si mai sus, arhivele au fost distruse, la ITM nu exista state de plata)
Asta vreau si eu sa va intreb, luand toate acestea in considerare, merita sa dau in judecata? Exista vreo sansa de castig? Sau doar intentez un proces ca sa fiu bun de plata a cheltuielilor de judecata si a avocatului...?

Cornel Vasile a scris:

1. pe cine dati in judecata , daca tot vi s-a dat acest sfat ?

2. ce dovezi avezi ca ati lucrat in acea perioada ?

O societate coemrciala radiata nu poate avea calitate procesuala intr-un litigiu.

Ati intrebat la ITM la ce data s-a inregistrat societatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea vechimii in campul muncii vira1986 vira1986 Buna ziua - In perioada 17.02.1992-12.04.1993 am lucrat cu carte de munca la Societatea de Imbuteliat CocaCola Bucuresti SRL cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! 1.dacă am găsit arhivele unei societati comerciale ... DianaCiu009 DianaCiu009 Bună ziua! 1.Dacă am găsit arhivele unei societati comerciale desfiintate in 2002, dar acestea nu sunt preluate încă de o firma de arhivare, cum pot ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca nestampilat de unitatea emitenta - demonstrare vechime elf14 elf14 Buna ziua! O cunostinta se confrunta cu o problema. La depunerea dosarului de pensionare, a descoperit ca are carnetul de munca nestampilat si nesemnat de ... (vezi toată discuția)