Salutare! Parintii mei, se tot cearta de cativa ani. In urma cu o luna de zile, tata a venit putin sub influenta bauturilor alcoolice acasa, iar mama a doua zi, s a dus la parchet si a solcitat un ordin de protectie in potriva sa, pe motiv ca a agresat o fizic. Pot atesta faptul ca niciodata nu a atins o cu un deget, iar acest gest l a facut doar pentru al pune pe tata intr o situatie umilitoare. Judecatorul, bine inteles ca in urma infatisarii la judecatorie, a emis intr adevar acest ordin, crezand o pe mama, fara niciun fel de temei demonstrativ sau orice alta dovada. Tata a fost nevoit a doua zi sa paraseasca casa, iar eu am ramas aici. Dansa a specificat instantei cat si politiei faptul ca nu se va ocupa de cresterea mea si sunt in ingrijirea tatalui. Fiind minor. Acum, pe baza explicatiei, as dori raspuns la urmatoarele intrebari :
-eu nu mi doresc sa ma mut cu tata, unde a plecat el, in chirie, deoarece vreau sa raman aici, unde locuiesc si cu mama. Eu nu comunic cu ea si vorbim prin bilete scrise, deoarece politia mi a interzis inclusiv mie sa am contact direct cu ea. Ma nelinisteste totusi de o luna urmatoarea neclaritate : nefiind inca divortati, mama m ar putea trimite prin ceva ordin judecatoresc cu tata? Eu vreau sa raman aici cel putin pana termin liceul, inca 2 ani ca mai apoi sa pot pleca la facultate. Si in cazul in care ar divorta. M ar putea trimite FORTAT, fara acordul meu cu tata? Conditiile apartamentului in care s a mutat nu se adapteaza cu standardele mele iar eu doresc sa raman aici
-mama are dreptul sa nu intervina de niciun fel la cheltuielile lunare ale casei, cat si cresterea mea? Tata este singurul care se ocupa de mine, ea nici macar vorbiind cu mine, dupa cum am specificat. Mi se pare devastator prin ceea ce trec si sper sa pot ramane aici. Pana la urma sunt doar un copil! Multumesc!
CHKa
Utilizator 5din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Regret profund ca treci prin ceea ce treci , dar sfatul meu este sa stai deoparte , nu te amesteca in conflictul dintre parinti . Nu ai tu de unde sa sti cine are si cine nu are dreptate , ca nu esti 24 din 24 prezent langa ei . Iar ordin de protectie cu evacuarea agresorului din proprietatea lui NU se acorda pe “ cuvant de onoare “ , ci cu niste dovezi clare . Foarte probabil vor divorta , si unul dintre ei va primi domiciliul tau la el , iar acesta va fi parintele care va si CERE acest lucru . Vei fi si tu intrebat , dar , daca mama ta nu va dori si nu va solicita , vei locui cu tatal tau , acolo unde va avea el domiciliul , chiar daca standardele tale sunt mai inalte . Cand vei castiga tu banii pentru a te intretine , iti vei asigura ce standarde doresti si-ti poti permite , acum nu depinde de tine . Cheltuielile privind intretinerea ta sunt - din nou - treaba parintilor , nu a ta . Ei trebuie sa-ti asigure cele necesare “ in solidar “ , asta insemnand ca nu au stabilit exact cine si cu ce contribuie . Daca tatal tau e nemultumit , va cere in numele tau ( sau ceri tu asistat de el - depinde ce varsta ai ) pensie de intretinere de la mama . Dar asta e posibil sa deterioreze si mai rau relatia ta cu ea , care nu pare prea buna nici acum ... ( chiar asa , ce ai facut de ti-ai ostilizat propria mama in asa hal ??? ) . Pe scurt , tu nu vei putea impune ca locuinta ta sa fie in acel apartament , cine - daca vreunul - va ramane cu el si cine va locui acolo , depind de mai multi factori , exteriori tie si dorintelor tale .
CST1976
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi pare tare rau ca ti se intampla asta. Am trecut prin asa ceva si nu e deloc confortabil insa, nici nu este un capat de tara. La sfarsit sigur va fi bine pt tine! Ca sa treci ok peste asta este important ca tu sa faci urmatoarele lucruri care stau in puterile tale:
1. Nu te baga intre ei, chiar daca e greu, rezuma-te la nevoile tale personale si nu cere lucruri peste masura.
2. Nu te certa cu maica-ta. Fa cum iti spune ea si stai cat mai putin la discutii.
3.Cel mai IMPORTANT: ocupa-te de scoala, invata bine, Trebuie sa ajungi la facultate si cel mai bine la buget!
Referitor la domiciliul tau, care se va stabili cel mai probabil in urma unui proces:
1. Procesul tine in jur de 2 ani perioada in care nu te poate da afara.
2. Daca locuinta apartine si tatalui tau, nu te poate da afara maica-ta niciodata.
3. Nu este nimic grav si nici rusinos sa te muti cu parintele care te intretine si care are grija de tine.
Sper sa te ajute cu ceva aceste randuri , iti doresc liniste si mult succes la scoala!
DjDarkSide
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar de ce aveti impresia ca acest copil a facut ceva "De si-a ostilizat mama in asa hal" ? Dar v-ati gandid ca ea este problema? Si eu am avut o mama problematica psihic si am preferat sa raman cu tatal care a stiut sa ma educe intr-un mod corect si pe langa aveam si libertate dar stiam sa ma si comport..... si daca deterioreaza relatia cu ea ce? Un copil trebuie sa fie ata in fata parintilor fara creier? Ayan vezi ce si cum alegi, incearca sa pui lucrurile cap la cap si alege ce trebuie pentru tine.
Procesul nu tine în jur de 2 ani. Masurile privind stabilirea locuinței minorului se pot solicita pe calea unui dosar de fond (masurile dispuse sunt executorii), dar și pe calea ordonanței presedentiale care reprezinta o urgenta și nu a durat și nu o sa dureze niciodată 2 ani.