avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societatea devine platitoare de tva prin depasirea ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societatea devine platitoare de tva prin depasirea plafonului

SPETA: O societate devine platitoare de tva prin depasirea plafonului prevazut de lege. Intocmeste si depune declaratii de TVA trimestrial, plateste TVA-ul catre stat si dupa ceva vreme constata ca se incadreaza la scutirile prevazute de codul fiscal la articolul 294 (adica nu trebuia sa devina platitor de tva, ca se incadra la scutiri). Depune solicitare de scoatere de la TVA, acceptata de ANAF si solicita rambursarea sumelor de TVA achitate. Are dreptul sa i se returneze aceste sume? In speta societatea si-a reconsiderat contabilitatea pe perioada in care a fost platitoare de TVA si tot TVA -ul dedus a fost trecut pe cheltuiala ( fiind inclus ca valoare a produsului/ serviciului achizitionat), iar TVA-ul achitat a fost trecut ca sume in curs de clarificare)
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:54, 24 Octombrie 2023
Da , in acest sens va storna facturile emise cu TVA si va emite facturi fara TVA in locul acestora, Apoi pt TVA colectat cu suma cu minus din stornari va bifa in decont rambursarea de TVA si ANAF va verifica situatia prin control fiscal si daca totul e ok va emite decizie de rambursare .

Clientul dvs evident prin stornarea facturilor va pierde dreptul de deducere al TVA dedus initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducerea in instanta dealer auto Ciprian2018 Ciprian2018 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, eu am cumparat o masina din Romania si am inmatriculat-0 in alta tara, unde am fost obligat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Pro-rata pe scurt Mariralu Mariralu Buna ziua, In 2012 statul mi-a rambursat TVA-ul, societatea se ocupa cu inchirierea imobilelor, trebuie sa depun declaratia 319 pana in 25 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva SOLEI SOLEI Buna ziua. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. O firma neplatitoare de Tva, fara angajati vrea sa devina platitoare de Tva prin optiune( poate la anul emite ... (vezi toată discuția)