avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua!
Ma numesc Claudia Tanase si sunt din Sibiu. Am un baietel de 6 luni 1/2 si primesc indemnizatie pentru cresterea lui.
1). As dori sa stiu, daca se poate, daca ma hotarasc sa ma-ntorc la lucru ce bani mai primesc? Am inteles ca statul imi da 300 lei pentru a incuraja intoarcerea la locul de munca. Primesc 200 lei alocatie bebe si 300 lei din indemnizatia de 600 lei sau 200 lei alocatie bebe si 100 lei din indemnizatie?
2). Daca ma-ntorc la lucru, in acesti 2 ani patronul ma poate da afara? Si daca as vrea sa revin la acest sistem, adica sa renunt la servici, mai pot lua cei 200 + 600 de la stat pana implineste copilul 2 ani?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudia.tanase , utilizator 08:27, 2 Februarie 2010
1. Daca renuntati la CIC si va intoarceti la serviciu veti primi un stimulent in cuantum lunar de 100 lei.

2. Angajatorul poate dispune concedierea dvs ca urmare a restructurarii activitatii sau a falimentului , precum si in alte cazuri prevazute de Codul Muncii.

3. Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta
Deci, daca din diverse motive vreau sa revin la indemnizatia platita de stat, acest lucru se poate.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi nou nascut venturianov venturianov buna ziua sunt fericitul tatic al unui baietel sotia isi termina cele 126 de zile de concediu... am inceput sa facem dosarul pt indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie claudia.streanga claudia.streanga Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari legate de acest stimulent de insertie, care se ofera mamelor ce revin la job, pana ce copilashul implineste 1 an. ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de terminatere cic tataefr tataefr Buna.As dori sa stiu daca ma intorc la serviciu, inainte ca bebe sa faca doi ani ,mai beneficiez de alocatia de 200 ron pana ce face 2 ani bebe? (vezi toată discuția)