avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Martori partaj judiciar cost taxa timbru. Buna ziua. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Martori partaj judiciar cost taxa timbru. Buna ziua. Pentru partajul ...

Martori partaj judiciar cost taxa timbru.
Buna ziua. Pentru partajul judiciar ce fel de martori am nevoie? Am avut prima intalnire cu avocatul la care i-am explicat cazul , e vorba de un apartament vandut care a fost 1:1 al meu , cumparat casa cu banii din apartament si renovat casa . Inca nu am dar verdictul avocatului , pretul fiind de 7000 ron + taxa de 3% , e cam mult , el mi-a spus ca e clara treaba pentru ca se vede ca in momentul in care am vandut apartamentul am si cumparat casa si am inceput sa o renovam , am facturi ( nu foarte multe , dar cu sume mari de bani ) , centrala , calorifere , chestii de la dedeman din perioada aia , nu am tinut chiar tot ca nu m-am gandit ca se ajunge aici , dar cu toate astea mi sa spus ca am nevoie de 3 martori . e putin cam greu pentru ca ma gandesc ca , lumea nu prea ar vrea sa vina , eventual 2 as putea sa fac rost dar unul ar fii o verioasara primara ( am inteles ca e gradul 4 , si martorii trebuie sa fie peste gradul 3 , deci verisoara ar putea sa vina , iar aici am nevoie de confirmarea din partea voastra . E atat de important martorii pentru ca va dati seama ca nu exista om care sa fii fost de fata in momentul in care am cumparat materialele , etc , mai ales ca nu au prea fost prieteni la noi in casa , prea putini care nu stie nimeni exact situatia noastra . Se poate pierde cazul daca am toate dovezile prin care eu am bagat banii in casa din apartament , dar as avea doar un martor sau maxim 2 ?
Cel mai recent răspuns: MarianG111 , utilizator 18:44, 15 Octombrie 2023
Onorariul poate sa para mare dar gândiți va cât costa o lucrare mai complexa la un stomatolog(care se rezolva în 1,2 sedinte)sau cât cât sunt preturile acum /manopera pe care o cere un zugrav ..Un proces de partaj poate dura la fond 1,6-2 ani ,redactT acțiune,răspuns la întâmpinare,prezenta la termene,obiecțiuni la raportul de expertiza,concluzii scrise etc.Onorariul putea sa fie mai mic cu max 10%dar și mai mare.. Cu taxa de timbru puteți încerca o eșalonare,reducere,vorbiți cu av. Sa ceara ajutor public judiciar dacă va încadrați.Proba cu martori este foarte importanta,trei este exagerat dar 1,2 martori neapărat.Apelati la prieteni ,găsiți pe cineva dispus sa spună ce trebuie ,le etcetc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
In regula. Multumesc tare mult. As mai avea o intrebare legata de inregistrarile audio . Se iau in considerare? Am inregistrari audio unde se vorbeste foarte clar si recunoaste fostul sot tot , si cati bani am investit eu proprii in casa , etc etc , fiind din 2021 inregistrate atunci nu era asa aprins pe mine , acum nu mai recunoaste nimic , chiar daca am dovezi clare . Se iau in considerare si sunt importante inregistrarile audio? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii de la fosta soacra florysoricioaica florysoricioaica Buna dimineata In primul an al casatoriei mele, insarcinata fiind si cu o sarcina cu probleme, sotul meu a renovat casa in care locuiam, proprietatea mamei ... (vezi toată discuția)
Partaj getbeget getbeget vreau sa incep partajul si am nevoie sa stiu daca as avea ceva de castigat. inainte de casatorie, am avut o casa, casa cu care am facut schimb ptr ... (vezi toată discuția)
M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)