Buna ziua,
In anul 2022 am primit o amenda de 161 euro in Slovenia, pe care am uitat sa o platesc, iar acum cateva zile am primit prin posta instiintare ca mi s-a deschis dosar penal la judecatoria sectorului 3 cu obiect: recunoaşterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine SANCTIUNE PECUNIARĂ, cu sedinta in data de 24.10.2023.
Problema e ca nu pot ajunge, sunt in Olanda si imi este imposibil sa ma prezint.
Ce se intampla in acest caz? Si cum pot scapa de toata tevatura asta (daca platesc amenda, se inchide dosarul?
Instiintati in scris instanta ca nu puteti fi prezent in instanta la data respectiva, motivati de ce si cereti un nou termen de judecata.
Nu avem de unde sa stim ce va decide instanta. Cel mai posibil, veti plati cel putin - amenda, dobanzi si penalitati. Poate fi, in plus si o amenda judiciara (mentionati ca este vorba de un dosar penal).
Sancțiune pecuniara
XFIGX
“Sunteți chemat in aceastà instantà, in calitate de condamnat in dosarul cu obiectul recunoasterea hotárarilor penale sau a altor acte judiciare stráine ... (vezi toată discuția)