avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma succesiunii după părinți am o cotă parte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din ...

In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din casa părintească. Dacă nu sunt de acord cu suma propusă drept sulta aș putea sa cer partea mea in natură?Adică o camera sau două?Casa are 81 mp si curte de 120mp.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:52, 16 Octombrie 2023
ori luati toata casa si platiti sulta, ori ia el toata casa si plateste culta celorlalti. Daca el nu are unde locui , el sta in casa, are prioritate, daca va poate plati sulta,
Ce vreti dvs cu 2 camere etc, nu e viabil si nu se va intampla asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se dezbate succesiunea după tată in instanță ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara! Se dezbate succesiunea după tată in instanță deoarece nu ne putem înțelege. Este vorba despre mama si doi copii. Sau hotarit cotele ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubini casa+teren ClaudePH ClaudePH Buna ziua! In urma cu 16 ani am cumparat impreuna cu concubina o casa plus terenul aferent. Am facut impreuna imbunatatiri. In urma unor neintelegeri, am ... (vezi toată discuția)