Buna ziua,
Am primit in data de 06.10.2023 un proces verbal incheiat in lipsa,in data de 28.09.2023 ora 10.30 prin care eram instiintat ca in data 11.05.2023 ora 9.40 in locul Bl Libertatii 18 am savarsit faptele:
Nu a respectat obligatia de a comunica in termen legal indicat in notificarea din 12.04.2023 datele de identificare ale persoanei careia i-a fost incredintat auto la data de 15.02.2023.
fapta savarsita :art 39 oug 195/2002 si sanctionata de art 1021/1/14 cu amenda de la 1305 lei la 2900lei.
mai jos unde scrie contravenientul poate achita jumatate din minimul amenzii adica suma de :au tras linie continua orizontala lei in cel mult 15 zile. Nu este o incalcare a dreptului de a plati jumatate in 15 zile?
PV intocmit in lipsa
Clarificari :
- in talon eu nu figurez ca propietar fiind trecut ca utilizator in baza de contract de comodat si nu am decat drept de folosinta al masinii .
eu cred ca acestia ar fi trebuit sa se adreseze proprietarului si ca urmare sanctionarea mea este legala sau abuziva?
-nu am primit nici o notificare pana la data de 06.10.2023
-in pv scrie ca am comis fapta prevazuta la art.39 in incinta politiei locale ceea ce nu e adevarat...nu am afost prezent la data,ora adresa trecuta in pv La final scrie PV intocmit in lipsa.
-sanctionarea faptei initiala 15.02.2023 parcare neregulamentara se poate face in maxim 6 luni de la comitere,deci fapta s-a prescris si incearca sa ma amendeze pe mine ca utilizator in locul proprietarului.
Consider ca nu pot comunica politiei si nici nu pot fi sanctionat intrucat proprietarul ma poate intreba unde este parcat auto si intrucat are cheile de rezerva ale masinii poate incredinta spre folosinta auto si altor persoane care sa nu fie trecute in talon si de care eu sa nu am cunostinta astfel eu consider ca sunt sanctionat abuziv.
Doresc sa imi confirmati sau dupa caz infirmati daca sanctionarea mea este legala si ce as mai putea mentiona in apararea mea la redactarea contestatiei.
- faptul ca nu s-a menționat posibilitatea de plata a jumătate de minim și suma este motiv de nulitate relativa, poate fi invocat.
- faptul ca scrie ca ati săvârșit fapta în sediul politie locale - iarăși poate fi invocat.
- faptul ca nu sunteți dvs proprietarul auto și ca trebuia sa se adreseze proprietarului - iarăși poate fi invocat.
Aceste motive vor fi analizate de instanta, sunt plauzibile și par pertinente, dar e greu sa exprim o părere doar din cele relatate.
- faptul ca și proprietarul are chei de la mașină și o putea încredința altei persoane - nu va absolvă de fapta contravențională, trebuia sa răspundeți la solicitarea politie și sa comunicați exact acest aspect.
Buna seara,
Multumesc pentru amabilitate si timpul acordat unei situatii care pe mine ma depaseste din punct de vedere profesional.
Voi lua in considerare deschiderea dumneavoastra pentru a ma ajuta in redactarea plangerii si doresc sa va multumesc anticipat.
Contestatie amenda
jhon73
Buna ziua,in urma cu cateva zile mi-au fost luate numerele de inmatriculare de la autoturism de catre politie pe motiv ca nu am oprit la semnalul lor.Le-am ... (vezi toată discuția)