avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara! Am lucrat din martie pana pe 20 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara! Am lucrat din martie pana pe 20 septembrie 2022 ...

Bună seara! Am lucrat din martie pana pe 20 septembrie 2022 apoi am întrat în concediu prenatal + postnatal (pana pe 20 ianuarie 2023) nu m-am încadrat pt indemnizatie crestere copil ( nu am avut 12 luni lucrate în ultimele 24)și mi-am luat concediu fără plata.Momentan sunt însărcinată cu bebe 2 în 12 săptămâni.Ce pot face ca să ma încadrez la indemnizatie crestere copil pentru bebe 2?concediul prenatal și postnatal de la bebe 1 sunt considerate perioade asimilate?Câte luni ar trebui sa ma întorc la servici?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:15, 17 Octombrie 2023
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal și concediu creștere copil Kane-sm4u Kane-sm4u Dacă în ultimi 2 ani am 15 luni lucrate pot obține prenatal chiar dacă am 2 luni întrerupte anul trecut (vezi toată discuția)
Poate intra soțul în postnatal? ContSters182399 ContSters182399 Bună ziua, eu am lucrat aprox 2ani la o firma iar săptămâna trecută am demisionat. Dacă voi face un bebe soțul poate întra în postnatal? Sau pot ... (vezi toată discuția)
Maternitate Elena Bruno Elena Bruno Buna ziua, sunt insarcinata, termenul nasterii este pe 20 iunie. In 2015 am fost angajata din 23.03.2015 pana pe 17.04.2015 apoi la o alta firma din 25.08.2016 ... (vezi toată discuția)